VW: Εξαγορά 115.000 προβληματικών diesel

Πρόγραμμα buy back για το 1/5 όσων πωλήθηκαν στις ΗΠΑ

  • -
  • -

Το μέτωπο που έχει ανοίξει ο όμιλος VW με τις Αμερικανικές Αρχές δεν έχει κλείσει παρά τις πυρετώδεις προσπάθειες να βρεθεί μία λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Έπειτα από την αγωγή αποζημίωσης ύψους 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέβαλε το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, η VW εξετάζει πρόγραμμα εξαγοράς του ενός πέμπτου των πωληθέντων προβληματικών diesel. Τα 48 δισ. δολαρίων της αγωγής είναι από μόνο του ιλιγγιώδες ποσό, ωστόσο με την αποπληρωμή του δεν σταματούν εκεί τα προβλήματα.

Η γερμανική εταιρεία προσανατολίζεται να κάνει προτάσεις εξαγοράς ή να δώσει γενναία έκπτωση για την αντικατάσταση των 115.000 μοντέλων με προβληματικό κινητήρα diesel από το σύνολο των 580.000 που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ. Και αυτό λόγω των δαπανηρών επεμβάσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο σύστημα εξαγωγής αλλά και της πιστοποίησης ότι οι επιδιορθώσεις πέτυχαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Ο χρόνος πιέζει δραματικά τη VW καθώς η αρμόδια διεύθυνση Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, (Environmental Protection Agency) ανακοίνωσε πως δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία προκειμένου να κλείσει η υπόθεση.

Πριν από λίγα χρόνια είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 58 δισ. δολαρίων στην Toyota για παραβίαση των κανονισμών ρύπων και τελικά υπήρξε συμβιβασμός για καταβολή μόλις 34 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2014 η KIA και η Hyundai κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμα 100 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβιάσεις των κανονισμών ρύπων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...