Ηλεκτρικό VW BUDD-e με χώρους και 317 ίππους

Με ένα πρωτότυπο πολυχρηστικό ηλεκτρικό όχημα η VW μας παρουσιάζει το μέλλον της

  • -
  • -

Με το νέο όχημα μηδενικών ρύπων της VW, το BUDD-e, η γερμανική φίρμα επιχειρεί στο μέλλον της αυτοκίνησης. Πρόκειται για ένα van με αξιόλογους χώρους και κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MEB η οποία θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε ηλεκτρικά οχήματα. Εντυπωσιάζει με την αυτονομία, η οποία φτάνει σε ιδανικές συνθήκες τα 533 χιλιόμετρα. Για την κίνησή του φροντίζουν δυο ηλεκτρικά μοτέρ, τοποθετημένα στο εμπρός και πίσω άξονα, κάνοντας έτσι το μικρό πολυχρηστικό όχημα τετρακίνητο.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο του BUDD-e είναι ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών του, που μπορεί να γίνει μέχρι το 80% μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Η μέγιστη ταχύτητα του BUDD-e φτάνει τα 180 km/h με την επιτάχυνση από 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 6,9 sec.

Το μήκος του αγγίζει τα 4.597 mm, το πλάτος του είναι 1.940 mm και το ύψος του 1.835 mm, διαστάσεις που το κατατάσσουν σε επίπεδο μεγέθους ανάμεσα στο Touran και το Multivan T6, με το πρωτότυπο όμως να είναι πιο πλατύ από αυτά τα δύο, προσφέροντας εντυπωσιακή ευρυχωρία.

Σχεδιαστικά διακρίνεται για τους ακροβολισμένους τροχούς 21 ιντσών με τους μικρούς προβόλους, τις κάθετες γραμμές και τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που κάνουν το εσωτερικό ιδιαίτερα φωτεινό. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του BUDD-e αποτελούν η απουσία των χειρολαβών και των εξωτερικών καθρεπτών, οι λειτουργίες των οποίων αντικαταστάθηκαν από ηλεκτρικές λύσεις. Την προσοχή αναμφίβολα κεντρίζουν τα φωτιστικά σώματα LED, που αγκαλιάζουν το πίσω μέρος, από την οροφή μέχρι τον προφυλακτήρα.

Το άνοιγμα των θυρών -απουσία χειρολαβών- γίνεται με τηλεχειριστήριο, με το εσωτερικό να έχει χαρακτηριστικά που συναντάμε σε ένα… σπίτι. Η διαρρύθμισή του παραπέμπει σε διαμέρισμα με τους οδηγό και συνοδηγό να έχουν κάτω από τα πόδια τους, αληθινό ξύλινο πάτωμα. Ο συνοδηγός έχει τη δυνατότητα να στρέψει το κάθισμά του προς τα πίσω για να συνομιλήσει με την παρέα του, η οποία απολαμβάνει τις ανέσεις ενός πάγκου, διασκεδάζοντας με τα ηλεκτρονικά συστήματα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και μια οθόνη 34 ιντσών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...