Έρχεται τον Φεβρουάριο η Alpine A120

Την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου μοντέλου της θα παρουσιάσει σε ένα περίπου μήνα η Renault

  • -
  • -

Σε ένα μικρό βίντεο που δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο facebook, η Alpine προαναγγέλλει την ημερομηνία παρουσίασης του μοντέλου που θα αποτελέσει το διάδοχο του θρυλικού A110. Στις 16 Φεβρουαρίου θα γίνει η επίσημη αποκάλυψη του αυτοκινήτου παραγωγής που θα βασίζεται στο Celebration Concept. Άρα λίγο πριν τη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης θα δούμε επίσημα το νέο αυτό μοντέλο, του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά πιθανότατα, ως ο συνεχιστής της ιστορίας του A110, θα είναι A120.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα εφοδιάζεται με έναν 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα 1,8 λίτρων, ο οποίος θα βασίζεται στον γνωστό μας 1.600άρη του Clio R.S. Αυτός θα είναι τοποθετημένος πίσω από τον οδηγό και εμπρός από τον πίσω άξονα, στο κέντρο του αυτοκινήτου. Θα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη το οποίο εξελίχθηκε αρχικά για το Renault Talisman.

Η απόδοση του κινητήρα αναμένεται να είναι κοντά στους 250 ίππους, ενώ αναμένεται να υπάρξει και μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση με 300 ίππους. Κάνοντας χρήση ελαφρών υλικών για την κατασκευή του κατάφεραν να κρατήσουν το βάρος του A120 κοντά στα 1.100 κιλά. Το Alpine A120 μπορεί να αποτελέσει έναν άξιο αντίπαλο σε όλα σχεδόν τα παιδία των Porsche Cayman και Alfa Romeo 4C.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...