Νέα Infiniti Q50 & QX60

Τα νέα μοντέλα της Infiniti πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους στη επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Αμερικής

  • -
  • -

Infiniti Q50
Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με ολοκαίνουργιο twin-turbo 3.0 V6 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 304 ίππους και 400 Nm ροπής. Αν κάτι τέτοιο δεν σας εντυπωσιάζει, τότε μπορεί κανείς να επιλέξει την αναβαθμισμένη έκδοση του ίδιου κινητήρα, αλλά αυτή τη φορά η απόδοση εκτοξεύεται στους 405 ίππους και 475 Nm ροπής. Υπάρχει και ένα οικονομικότερο 2λιτρο μοτέρ, το οποίο έχει 210 ίππους και 350 Nm ροπής.
Το νέο Q50 διαθέτει στη γκάμα του και ένα υβριδικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από έναν V6 3.5 κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 365 ίππους. Όλοι οι παραπάνω κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εξοπλιστούν και με σύστημα τετρακίνησης.

Εκτός από τις σημαντικές αναβαθμίσεις που υπήρξαν στον μηχανολογικό τομέα, το νέο Q50 φέρει και νέο σύστημα διεύθυνσης (Direct Adaptive Steering), το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί αναλόγως με τη διάθεση του κάθε οδηγού, ενώ υπόσχεται πολύ καλή οδηγική αίσθηση. Επίσης, αναβαθμίσεις έχουμε και στο σύστημα της ανάρτησης.

Όσον αφορά στη σχεδίαση, ακολουθεί τη γνώριμη φιλοσοφία της εταιρείας, ωστόσο στο ισχυρό μοντέλο (405 PS) συναντάμε ειδικές απολήξεις της εξάτμισης, καθώς και 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν ριζικές αλλαγές, αλλά έχουν προστεθεί αρκετά ηλεκτρονικά «καλούδια» και συγκεκριμένα στο πακέτο Premium Plus υπάρχει το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο τιμόνι, το διαιρούμενο πίσω κάθισμα, τα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και το θερμαινόμενο τιμόνι. Επίσης, διαθέτει ηλεκτροχρωματικούς εξωτερικούς καθρέφτες και σύστημα infotainment της εταιρείας InTouch με ενσωματωμένη πλοήγηση.

Infiniti QX60 facelift
Το ανανεωμένο crossover της Infiniti παρουσιάστηκε και το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής. Το QX60 facelift υιοθετεί την γνώριμη σχεδίαση της φίρμας, ωστόσο έχουν δώσει μία νέα φρέσκια πινελιά τοποθετώντας μία νέα μάσκα και επανασχεδιασμένη γρίλια.

Το εσωτερικό του έχει εξοπλιστεί με πιο μαλακά υλικά και διαθέτει βελτιωμένο 3ζωνικό σύστημα κλιματισμού. Ακόμα, έχουν προστεθεί περισσότερες θύρες USB και η καμπίνα έχει καλύτερη ηχομόνωση, χάρη στα ειδικά κρύσταλλα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται είτε ο V6 κινητήρας 3.5 (η στάνταρ έκδοση) των 268 ίππων και 336 Nm ροπής είτε το υβριδικό σύνολο των 2.5 supercharged κινητήρα με συνδυαστική απόδοση των 253 PS και 329 Nm ροπής. Είναι στάνταρ προσθιοκίνητο, αλλά προαιρετικά μπορεί κανείς να επιλέξει την τετρακίνηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...