Ο οίκος Pininfarina στα χέρια της Mahindra

Στην εξαγορά του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina προχώρησε η ινδική Mahindra

  • -
  • -

Ο όμιλος Mahindra από την Ινδία εξαγόρασε έναντι 28 εκατομμυρίων δολαρίων το σχεδιαστικό οίκο Pininfarina. Πιο αναλυτικά, το 76,06% του οίκου πέρασε στην ιδιοκτησία των Tech Mahindra Limited σε ποσοστό 60% και Mahindra & Mahindra το άλλο 40%, με τιμή μετοχής 1,1 ευρώ ή πιο λαϊκά, για ένα κομμάτι ψωμί.

Παρά την εξαγορά αυτού του μεγάλου ποσοστού, η Tech Mahindra ανακοίνωσε ότι ο οίκος Pininfarina θα παραμείνει μια ανεξάρτητη εταιρεία, με τη δική της «κεφαλή», τον υιό, Paolo Pininfarina. Πέρα από το αρχικό ποσό εξαγοράς, η Mahindra εγγυάται ότι θα επενδύσει επιπλεόν 125 εκατομμύρια δολάρια για την εξόφληση των χρεών του οίκου, αλλά και άλλα 20 εκατομμύρια για την εξέλιξη.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο πρόεδρος της ινδικής εταιρείας, Anard Mahindra δήλωσε: «ο οίκος Pininfarina θα προσθέσει αξία, στον όμιλό μας. Θα εστιάσουν στη σχεδίαση και την υποστήριξη των προϊόντων της στις αγορές κλειδιά ανά τον κόσμο, όπως αυτές της Κίνας, Ιταλίας, Γερμανίας και Η.Π.Α. Η συνεργασία των δυο εταιρειών θα τις βοηθήσει σε επίπεδο πωλήσεων, με «ανταλλαγή» πελατών, αλλά και προσέγγιση νέων».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...