Αυτό είναι το νέο Volvo S90

Η Volvo αποκάλυψε το νέο S90 στο Gothenburg

  • -
  • -

Το πολυτελές sedan ακολουθεί τη σχεδιαστική τάση της σουηδικής φίρμας, που συναντήσαμε για πρώτη φορά στο νέο XC90. Το νέο S90 βασίζεται στην πλατφόρμα Scalable Product Architecture και εξοπλίζεται με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες της εταιρείας, καθώς και όλα τα σημαντικά συστήματα ασφάλειας. Όσο για το τελευταίο, η Volvo παρουσίασε για πρώτη φορά στο S90 το σύστημα "Large Animal Detection", το οποίο όπως μαρτυράει και το όνομά του εντοπίζει μεγάλα ζώα (ταράνδους, άλογα, ελάφια) τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα και επεμβαίνει στο σύστημα πέδησης. Επίσης, υπάρχει και το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε αυτοκινητόδρομους και "κρατάει" το αυτοκίνητο στη λωρίδα του με ταχύτητες έως και 130 km/h. Το εσωτερικό του ξεχωρίζει για την πολυτέλειά του, ενώ στην κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής σε μέγεθος… ταμπλέτας.

Η σουηδική εταιρεία εφοδιάζει το μοντέλο με το Τ8 υβριδικό σύνολο. O συνδυασμός του 2λιτρου 4κύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ με τον ηλεκτροκινητήρα φτάνει τη συνδυαστική απόδοση των 400 ίππων, με τη ροπή να μεταφέρεται και στους τέσσερεις τροχούς. Η κατανάλωση του Plug-in hybrid είναι 2,1 lt/ 100 km και οι εκπομπές ρύπων CO2 περιορίζονται στα 49 g/km. Όσο για αυτούς που στηρίζουν την «ομάδα» των diesel κινητήρων, το νέο S90 θα προσφέρεται με τους D4 και D5, με τον πρώτο να εκπέμπει 109 g/km CO2.

Το νέο S90 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ τον Γενάρη 2016 και θα αντιμετωπίσει τα μοντέλα της κατηγορίας του, όπως είναι τα Audi A6, BMW Σειρά 5, Mercedes-Benz E-Class, Jaguar XF και Maserati Ghibli. Η Volvo φαίνεται να έχει στα σχέδιά της να επεκτείνει την σειρά 90 στο άμεσο μέλλον, μιας και στα σκαριά βρίσκεται και η station wagon εκδοχή, V90.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...