9 νέα οικογενειακά από την ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015

Δείτε τα 9 νέα οικογενειακά αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν στην έκθεση της Αθήνας

  • -
  • -

Τα φώτα στην έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015 έσβησαν, αλλά τα αστέρια που φιλοξένησε συνεχίσουν να λάμπουν. Σε αυτό το θέμα σας παρουσιάζουμε τα εννέα νέα οικογενειακά μοντέλα, τα οποία, ίσως σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο τις ευθύνες και να απολαύσετε πέρα από τους χώρους και άλλους τομείς.

Audi A4

Στην κατηγορία των μεσαίων πολυτελών μοντέλων η Audi παρουσιάζει το νέο A4. Με εντυπωσιακά αεροδυναμικό αμάξωμα, Cd 0.23 και πλούσια γκάμα κινητήρων, προσφέρει οικονομία και επιδόσεις. Το μήκος του είναι 4,73 μέτρα, με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2,82 μέτρα, γεγονός που εξασφαλίζει άνεση στο εσωτερικό για τους επιβάτες.


DS
4 Crossback

Η ανανέωση του DS 4 έκρυβε μια έκπληξη: το DS 4 Crossback. Το νέο Crossover είναι 30 mm ψηλότερο από την απλή έκδοση και ξεχωρίζει από τις μαύρες ζάντες, τα προστατευτικά τόξα στα φτερά, τις γκρι ράγες οροφής και τους 38 πιθανούς συνδυασμούς εξωτερικής εμφάνισης. Στο αναβαθμισμένο εσωτερικό ξεχωρίζει το σύστημα συνδεσιμότητας CarPlay με οθόνη αφής 7 ιντσών. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει σε βενζίνη τον 1.2 lt PureTech 130 ίππων και σε diesel τον 1.6 lt BlueHDi 120 ίππων.


DS 5

Το ανανεωμένο DS 5 υιοθετεί τη νέα μάσκα με το μονόγραμμα DS στο κέντρο της. Αλλαγές έχουμε επίσης στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες. Στο εσωτερικό συναντάμε ένα πιο μινιμαλιστικό στιλ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, χάρη κυρίως στην οθόνη αφής του νέου infotainment. Όσον αφορά στους κινητήρες, το νέο DS5 εφοδιάζεται με τον diesel BlueHDi 1.6 lt των 120 ίππων, ενώ υπάρχει και η υβριδική τετρακίνητη έκδοση Hybrid 4.


Fiat Tipo

Η μεγάλη επιστροφή για τη Fiat είναι αυτή του Tipo. Ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, με κομψή σχεδίαση, έμφαση στην πρακτικότητα, ποικιλία επιλογών και χαρακτήρα… ιταλικό. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει αρχικά δύο diesel Multijet II και δύο βενζινοκινητήρες, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και ισχύ από 95 έως 120 ίππους. Οι διαστάσεις του είναι 4,5 μέτρα μήκος, 1,78 μέτρα πλάτος και 1,48 μέτρα ύψος, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2,64 μέτρα. Η καμπίνα του φιλοξενεί άνετα 5 επιβάτες και ο χώρος αποσκευών είναι 510 λίτρα.


Ford Mondeo Vignale

Το μεγάλο Mondeo ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας μεγάλης οικογένειας, στην έκδοση Vigale διακρίνεται για την ανυπέρβλητη κομψότητα και πολυτέλεια. Το πρώτο από τα μοντέλα της σειράς Vignale που είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους μία ολοκληρωμένη σειρά προσωποποιημένων και αποκλειστικών υπηρεσιών, αλλά και μοναδική εμφάνιση που συνδυάζει την κομψότητα με την κατασκευαστική αρτιότητα και την κορυφαία έκφραση πολυτέλειας της Ford.


Mini Clubman

Το νέο Clubman απέκτησε νέο προσανατολισμό, πιο οικογενειακό που του επιτρέπει να κοιτά στα μάτια μοντέλα όπως τα Audi A3 και Mercedes-Benz A-Class. Οι πόρτες του έγιναν έξι πλέον, με τις δυο χαρακτηριστικές πίσω στον χώρο αποσκευών, ο όγκος του οποίου ανέρχεται στα 360 λίτρα και μπορεί να φτάσει στα 1.250 λίτρα με τις πλάτες των καθισμάτων αναπδιπλωμένες. Η αύξηση των διαστάσεων, με 27 επιπλέον εκατοστά σε μήκος, 9 σε πλάτος και 10 εκατοστά σε μήκος μεταξονίου, βελτιώνουν σημαντικά την ευρυχωρία και για τους επιβάτες. Τέλος, όσον αφορά τους κινητήρες, η γκάμα είναι πλούσια με μικρούς και μεγάλους, βενζίνης και diesel.


Subaru Levorg

Πρεμιέρα στην έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015 έκανε το νέο Levorg. Το οικογενειακό station wagon μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας κινείται από έναν 1.600άρη τούρμπο κινητήρα βενζίνης, με απόδοση 170 ίππων και 250 Nm ροπής, με τη μετάδοση της κίνησης να περνάει και σε όλους τους τροχούς, μέσω της τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive και του αυτόματου κιβωτίου CVT. Με μήκος 4.690 mm, το ιαπωνικό station wagon έρχεται να αντιμετωπίσει τα μεσαία οικογενειακά όπως τα Volkswagen Passat και Ford Mondeo.


Volkswagen e-Golf

Μόνο σε 5θυρο αμάξωμα, το ηλεκτρικό Golf έχει αυτονομία που αγγίζει τα 190 χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας έναν κινητήρα μόνιμου μαγνήτη με ισχύ 85kW (115 ίππων) και 270 Nm ροπής. Επιταχύνει σε 4,2 sec μέχρι τα 60 km/h, ενώ χρειάζεται 10,4 sec για το 0-100 km/h. Φυσικά, προσφέρει τη γνωστή από το Golf πρακτικότητα, με αξιοσημείωτη οικονομία, που υπολογίζεται σε 2,5 ευρώ κατανάλωσης ρεύματος για κάθε 100 χιλιόμετρα.


Volkswagen Touran

Το νέο Touran έχει μεγαλώσει κατά 130 mm σε μήκος, 35 mm σε πλάτος, ενώ είναι χαμηλότερο κατά 15 mm. Εκμεταλλευόμενο το κατά 113 mm μακρύτερο μεταξόνιο, που έχει φτάσει τώρα τα 2.791 mm, το εσωτερικό του νέου Touran διακρίνεται για την ευρυχωρία του, όντας ικανό να φιλοξενήσει μέχρι και 7 επιβάτες. Μεγαλύτερος είναι και ο χώρος αποσκευών που φτάνει τα 633 lt στην 5θέσια διάταξη ή τα 137 lt στην 7θέσια. Διαθέσιμοι κινητήρες βενζίνης είναι ο μικρός 1.2 TSI με τους 110 ίππους και ο 1.4 TSI με 150 ίππους, χειροκίνητο ή ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Βασική ενδεικτική τιμή με απόσυρση είναι 20.740 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...