Πρεμιέρα το 2016 για το SUV της Alfa Romeo

Στη βάση της Giulia, η Alfa Romeo «χτίζει» ένα premium SUV

  • -
  • -

Πατά πάνω στην Giulia και έρχεται να ανταγωνιστεί την BMW X3 και το Audi Q5. Η παρουσίαση το νέου μοντέλου αναμένεται να γίνει μέσα στην άνοιξη του 2016, ενώ στην παραγωγή θα περάσει στις αρχές του 2017. Αυτά σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Auto Express και τις πηγές του μέσα από την Alfa Romeo, με την απεικόνιση να είναι δημιουργία του Alessandro Masera.

Μάλιστα, αργότερα αναμένεται να ακολουθήσει και η μεγαλύτερη εκδοχή του SUV, που θα βασίζεται επίσης πάνω σε αυτή την «πολυμορφική» πλατφόρμα και θα αποτελέσει ανταγωνιστή του BMW X5. Η γκάμα των κινητήρων θα είναι ίδια με της σεντάν έκδοσης, περιλαμβάνοντας έναν diesel 2,2 λίτρων, με απόδοση 150, 180 και 210 ίππων. Ο νέος GME (Global Medium Engine) των 2,0 λίτρων βενζίνης θα αποδίδει 200, 250 και 280 ίππους, ανάλογα με την έκδοση, ενώ υπάρχει πιθανότητα να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας και ο μεγάλος V6 twin-turbo των 2,9 λίτρων με απόδοση κοντά στους 500 ίππους.

Έτσι, το νέο SUV που θα βασίζεται στην Giulia λογικά θα «πιάσει» στην παραγωγή τη σεντάν εκδοχή του μοντέλου, που έχει καθυστερήσει να κυκλοφορήσει και αυτό σύμφωνα με τους βρετανούς γίνεται γιατί έχει πέσει το βάρος στην εξέλιξη του SUV. Αυτό, γιατί η Alfa Romeo αναγνωρίζει την αυξημένη ζήτηση των μοντέλων αυτής της κατηγορίας, ειδικά στις αγορές της Κίνας και των Η.Π.Α. και θέλει να καλύψει όσο γίνεται πιο γρήγορα το κενό που αυτή τη στιγμή παρουσιάζει. Ανάλογα, ο αντικαταστάτης της μικρότερης Giulietta, αναμένεται να είναι ένα μικρότερο SUV στο μέγεθος του Nissan Qashqai.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...