Τέλη κυκλοφορίας: οι τελευταίες εξελίξεις

Με τη λυπητερή να αναμένεται (επίσημα) το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, σας παρουσιάζουμε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας του 2016

  • -
  • -

Λίγο πριν την επίσημη λυπητερή, που θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο Παρασκευή ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, οι πληροφορίες λένε ότι τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνουν επιβαρύνσεις, αλλά, παραδόξως και ελαφρύνσεις. Από τα νέα μέτρα οι μεγάλοι χαμένοι φαίνεται ότι θα είναι όσοι τα τελευταία χρόνια, και πιο συγκεκριμένα μετά τον Οκτώβριο του 2010, αγόρασαν σύγχρονα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, δηλαδή με χαμηλές εκπομπές CO2.

Από εκείνη την περίοδο και μέχρι σήμερα, τα τέλη στα νέα αυτοκίνητα υπολογίζονταν με τα γραμμάρια εκπομπήςCO2, για αυτοκίνητα με πάνω από 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, ενώ αυτά με λιγότερα από 100 g/ km απαλλάσσονταν από τα τέλη κυκλοφορίας.

Όπως όλα δείχνουν, οι κάτοχοι αυτοκινήτων με πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας από 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά θα πληρώσουν αυξημένα τέλη, ενώ όσοι μέχρι σήμερα απαλλάσσονταν φέτος θα πληρώσουν για πρώτη φορά. Στο στόχαστρο φυσικά, όπως αναμένονταν, θα βρεθούν και τα ακριβά αυτοκίνητα, μεγάλου κυβισμού. Αντίθετα, οι κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων, μεγαλύτερα της δεκαετίας, θα δούνε το λογαριασμό των τελών να μειώνεται ελαφρώς σε ποσοστό περίπου 15%, με το σχέδιο αυτό να βρίσκει ωστόσο κολλήματα, αφού όπως ακούγεται δεν υπάρχει σημείο αναφοράς για να γίνει ο υπολογισμός της μείωσης. Αν βρεθεί τελικά η λύση σε αυτό το ζήτημα, αξιοσημείωτη μείωση αναμένεται να υπάρξει στα παλαιά μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, τα οποία έχουν χάσει σημαντικά την αξία τους τα τελευταία χρόνια, ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν δυσανάλογα μεγάλους φόρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...