Επίσημα η Mercedes-Benz GLS (VIDEO)

Η νέα GLS αποτελεί την ανανεωμένη εκδοχή της GL

  • -
  • -

Με την προσθήκη του αρχιγράμματος S, η Mercedes-Benz χαρακτηρίζει το νέο μοντέλο ως την S-Class των SUV αυτοκινήτων της. Βέβαια, οι αλλαγές που υπάρχουν σε σχέση με την GL είναι ελάχιστες και συγκεκριμένα το μεγάλο SUV φέρει νέα εμπρός μάσκα και φανάρια με φώτα ημέρας τύπου LED. Η γρίλια έχει αλλάξει, ενώ φιλοξενεί ένα μεγαλύτερο «αστέρι» στο κέντρο. Ακόμα, οι προφυλακτήρες έχουν διαφορά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ στο πίσω τμήμα παρατηρούμε διαφορετικά γραφικά στα φώτα. Οι εξωτερικές επεμβάσεις κλείνουν με την προσθήκη νέων αποχρώσεων στη χρωματική παλέτα και νέα σχέδια ζαντών.

Αν περάσουμε στο εσωτερικό της νέας GLS, οι σημαντικότερες αλλαγές του 7θέσιου μοντέλου βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα, όπου πλέον βρίσκεται ένα tablet 8 ιντσών, από το οποίο μπορεί ο χρήστης να ρυθμίσει και να ενημερωθεί για όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, τα συστήματα ψυχαγωγίας και άνεσης. Επίσης, έρχεται με νέο touchpad και καινούργιο τριών ακτινών δερμάτινο τιμόνι. Προαιρετικά μπορεί κανείς να αποκτήσει και το ειδικό σύστημα ιονισμού, το οποίο κρατάει την καμπίνα «καθαρή».

Το μεγάλο SUV της Daimler έχει εξοπλιστεί με όλα τα τελευταία συστήματα ασφαλείας και ευκολίας, όπως είναι (στάνταρ εξοπλισμός) τα Collision Prevention Assist Plus, Crosswind Assist, Attention Assist, PRE-SAFE, Brake Assist BAS, Cruise Control, ESP και ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης.

Όσον αφορά στον κινητήρα με τον οποία θα εφοδιάζεται, η νέα GLS έρχεται με V8 bi-turbo μοτέρ που θα αποδίδει 20 ίππους περισσότερους για την έκδοση GLS500, φτάνοντας συνολικά τους 449 ίππους και 699 Nm ροπής. Επίσης, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν την έκδοση GLS450 4MATIC με τον 3λιτρο V6 bi-turbo κινητήρα απόδοσης 362 ίππους και 500 Nm ροπής. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η GLS63 με αναβαθμισμένο μοτέρ, το οποίο πλέον αποδίδει 577 ίππους και 760 Nm ροπής. Οι «φίλοι» του Diesel μπορούν να επιλέξουν την GLS350d 4MATIC η οποία φτάνει τα 255 ίππους και 616 Nm ροπής. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο (εκτός της GLS63), το οποίο διαθέτει προαιρετικά «κοντές» σχέσεις και κεντρικό μπλοκέ διαφορικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...