Delahaye Spirit: επιστροφή στο μέλλον

Όταν η αγορά δεν θέτει περιορισμούς στους σχεδιαστές τότε το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό…

  • -
  • -

Με μεγάλη ιστορία που ξεκινά από το 1894 η Delahaye με έδρα τη Γαλλία, δημιούργησε για 60 χρόνια εξαιρετικά αυτοκίνητα. Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, επανέρχεται με μια σπουδή που τιμά την ένδοξη ιστορία της.

Τη δημιουργία του Delahaye Spirit Sport Car Concept υπογράφει ο σχεδιαστής Paul Breshke, ο οποίος δούλεψε σκληρά πάνω σε αυτό το πρωτότυπο για σχεδόν ενάμιση χρόνο, με το αποτέλεσμα, αναμφίβολα, να τον δικαιώνει, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες.

Σε δήλωσή του αναφέρει «στόχος μου ήταν να δημιουργήσω μια εντελώς νέα σχεδιαστική προσέγγιση η οποία θα υπογραμμίζει τα κλασσικά πλεονεκτήματα της εταιρείας».  Το πρωτότυπο διαθέτει στοιχεία που χαρακτήριζαν τα αυτοκίνητα της φίρμας, όπως η μάσκα σε σχήμα διαμαντιού, αλλά με μοντέρνα στοιχεία στο σύνολό τους που του επιτρέπουν να κοιτάξει στα μάτια τον θεωρητικό ανταγωνισμό, που ακούει στο όνομα Jaguar F-Type και Mercedes-AMG GT.

Ανάλογα εντυπωσιακά είναι τα πράγματα στο εσωτερικό, όπου γίνεται χρήση υλικών υψηλής ποιότητας. Το δέρμα και το ξύλο κυριαρχεί, με τα καθίσματα να διακρίνονται για την σχεδίασή τους και το εσωτερικό στο σύνολο του να συνδυάζει πολυτέλεια και άνεση στα πρότυπα της Delahaye. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...