Ξαναλειτουργεί το ΚΤΕΟ Μάνδρας

Έγκριση από την Περιφέρεια για εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού

  • -
  • -

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε η σχετική δαπάνη ύψους 107.550 Ευρώ προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα το ΚΤΕΟ Μάνδρας. Το ΚΤΕΟ Μάνδρας, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, αποτελεί το δεύτερο δημόσιο ΚΤΕΟ που επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία, με δαπάνη της Περιφέρειας Αττικής και μετά από 2,5 χρόνια επιζήμιας για τα έσοδα του Δημοσίου, αναστολής των βασικών του λειτουργιών. Τον Φεβρουάριο επαναλειτούργησε  το ΚΤΕΟ του Χολαργούκαι σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Α’ Εξαμήνου στο ΚΤΕΟ ελέγχθηκαν συνολικά 3.500 οχήματα και τα έσοδα ανήλθαν στα 187.597 Ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί  ότι η λειτουργία του ΚΤΕΟ Μάνδρας από το 2003 μέχρι το 2012 συνέβαλε με 20 εκατομμύρια Ευρώ στα δημόσια έσοδα. Γενικότερα η λειτουργία των δημοσίων ΚΤΕΟ, αποτελεί σημαντικό οικονομικό πόρο της Περιφέρειας Αττικής.

Η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Μάνδρας πραγματοποιείται μετά την αναβάθμιση του μηχανολογικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού, καθώς και την πιστοποίησή του κατά ISO 9001. Το ΚΤΕΟ Μάνδρας θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων τεχνικών δοκιμών.

Η Περιφερειακή Αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητά της την επαναλειτουργία όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ Αττικής (απομένουν τα ΚΤΕΟ Ελληνικού, Μεγάρων και Αναβύσσου) και διεκδικεί από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τον επανακαθορισμό του τιμολογίου των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα δημόσια ΚΤΕΟ προς τους πολίτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...