Επίσημα το νέο Renault Megane (VIDEO)

Εντελώς νέα σχεδίαση, χαμηλότερο, μακρύτερο και φαρδύτερο

  • -
  • -

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε επίσημα το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της, το οποίο βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Με ολοκαίνουργια σχεδίαση, η νέα γενιά Renault Megane φέρει νέα εμπρός μάσκα, καθώς και διαφορετικό πίσω τμήμα, που θυμίζουν το μεγαλύτερο αδερφό της φίρμας, το νέο Renault Talisman, το οποίο είχαμε παρουσιάσει ΕΔΩ.

Το νέο compact hatchback μοντέλο κάθεται 25mm χαμηλότερα σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, ενώ έχουν φαρδύνει τα μετατρόχια κατά 47mm εμπρός και κατά 39mm πίσω. Επίσης, το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 28mm, κάτι που συνεπάγεται ότι οι πίσω επιβάτες θα έχουν περισσότερο χώρο. Ακόμα, το νέα γενιά Megane βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD και έχει μήκος 4,4 m.

Αυτοί που επιθυμούν όμως μια πιο σπορτίφ έκδοση, η Renault θα προσφέρει το νέο Megane σε GT version, η οποία πατάει επάνω σε Renault Sport 18 ιντσών ζάντες, νέα μπλε απόχρωση, καθώς και έναν διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερο αεραγωγό και επιθετική γρίλια.

Όσον αφορά στα μηχανολογικά, το νέο Megane προσφέρεται με 3 dCi diesel κινητήρες 90, 110 kai 130 ίππους και 3 βενζινοκινητήρες TCe με 100, 130 και 205 PS (GT). To αυτόματο κιβώτιο EDC διπλού συμπλέκτη διατίθεται με τα σύνολα των dCi 110 (6 σχέσεων), με το TCe 130 και το TCe 205 (7 σχέσεων). Ο πετρελαιοκινητήρας 110 dCi συνδυάζεται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο και οι εκπομπές ρύπων είναι 86 g/km CO2. Επίσης, το 2016 αναμένεται η γκάμα των diesel μοτέρ να αυξηθεί με την προσθήκη ενός νέου dCi 165 και μετά από ένα χρόνο θα διατίθεται υβριδικό σύνολο με κατανάλωση 3 lt/ 100 km. Τέλος, φήμες θέλουν το επόμενης γενιάς Megane RS να εφοδιάζεται με 1.8 turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 280 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...