Αυτό είναι το νέο Renault Talisman

Το νέο μεσαίο μοντέλο της γαλλικής εταιρείας είναι έτοιμο να τα «βάλει» με τον premium ανταγωνισμό

  • -
  • -

To αναμενόμενο Renault Talisman αποτελεί το νέο μεσαίο sedan μοντέλο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Renault τελικά προχώρησε στην επίσημη παρουσίασή του και –αναμφίβολα- σχεδιαστικά είναι πολύ πιο ελκυστικό το αποτέλεσμα σε σχέση με τα Laguna και Latitude, μοντέλα που θα αντικαταστήσει, ενώ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές όπως είναι το Audi A4 και το VW Passat. Το Renault Talisman είναι 4,85 μέτρα μήκος, 1,87 μέτρα πλάτος και 1,46 μέτρα ύψος και ο χώρος αποσκευών φτάνει το εξαιρετικό αριθμό των 608 λίτρων, καθιστώντας δεύτερο καλύτερο στην κατηγορία του (πρώτο είναι το Skoda Superb με 625 λίτρα).

H Renault θα εξοπλίζει το Talisman με σύστημα τετρακίνησης 4CONTROL και το τελευταίας γενιάς infotainment της φίρμας R-Link 2, καθώς και οθόνη 7 ιντσών (σε ακριβότερες εκδόσεις θα διατίθεται οθόνη 8,7 ίντσες). Τέλος, τα φανάρια θα φιλοξενούν την τεχνολογία LED και η καμπίνα θα προσφέρει συνολικά 25 λίτρα σε αποθηκευτικό χώρο.

Όσον αφορά τους κινητήρες, το νέο Talisman θα εφοδιάζεται με τους τούρμπο βενζινοκινητήρες TCe150 και TCe 200, με τον πρώτο να αποτελεί μία νέα προσθήκη στη μηχανολογική γκάμα της εταιρείας και ο δεύτερος είναι ο γνώριμος 1.6 του Clio RS. Τα παραπάνω μοτέρ συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Από τη μεριά των diesel, συναντάμε έναν νέο 1.6 dCi, ο οποίος αποδίδει 160 ίππους, ενώ με τον ίδιο κυλινδρισμό θα διατίθεται με 110 και 130 PS. Όλοι οι πετρελαιοκινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, εκτός από τους δύο τελευταίους, οι οποίοι μπορούν να συνδυαστούν και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...