Αποκάλυψη του νέου Renault Talisman Estate (+VIDEO)

Το νέο γαλλικό station wagon μοντέλο προσφέρει 572 lt χώρο αποσκευών, ενώ φτάνει έως και τα 1.700 lt

  • -
  • -

H γαλλική εταιρεία αποκάλυψε την station wagon εκδοχή του απλού Talisman, η οποία θα ονομαστεί Talisman Estate και πρωταγωνιστεί στο περίπτερο της Renault στην Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Όπως είχαμε αναφέρει, ήταν αναμενόμενο ότι θα κατασκευάσει και μία πιο… ευρύχωρη έκδοση για το νέο μεσαίο μοντέλο, το οποίο όμως θα διέθετε και ένα αρκετά γενναιόδωρο χώρο αποσκευών. Τελικά, το νέο Renault Talisman Estate προσφέρει 572 lt χώρο αποσκευών, που προφανώς είναι λιγότερα από τα 650 που περιμέναμε, ωστόσο στην περίπτωση που τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν, τότε η τιμή αυτή εκτοξεύεται στα 1.700 lt. Οι διαστάσεις του γαλλικού μοντέλου είναι 4,86 m μήκος, 1,87 m πλάτος και 1,46 m ύψος, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,81 m. Χάρη στο σχήμα της οροφής, τα κεφάλια των πίσω επιβατών είναι κατά 30mm πιο άνετα σε σχέση με τη sedan έκδοση, φτάνοντας συνολικά τα 886mm.

Επίσης, το Talisman Estate εξοπλίζεται με αλουμινένιες ράγιες στην οροφή και μία διακριτική αεροτομή στο πίσω τμήμα του. Τεχνολογικά, εκτός των άλλων διαθέτει και το σύστημα με την αυτόματα ανοιγόμενη 5η πόρτα, όταν ο χρήστης περνάει το πόδι του κάτω από τον διαχύτη του αυτοκινήτου.

Μηχανολογικά, εφοδιάζεται με τα ίδια σύνολα που χρησιμοποιεί και η sedan έκδοση, όπως είναι το Energy TCe150 με τους 150 ίππους και Energy TCe200 με τους 200 ίππους, οι οποίοι συνδυάζονται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Από τη μεριά των diesel, συναντάμε έναν νέο twin-turbo 1.6 dCi, ο οποίος αποδίδει 160 ίππους, ενώ με τον ίδιο κυλινδρισμό (με μονό τούρμπο) θα προσφέρεται και στις γνώριμες αποδόσεις των 110 και 130 PS.

Τώρα πλέον περιμένουμε το Talisman coupe

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...