Αποκάλυψη της Lamborghini Aventador SV Roadster

Η πρώτη «ανοιχτή» Lamborghini που… φοράει το σήμα S(uper)V(eloce)

  • -
  • -

Μετά τις πρώτες φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύσαμε εδώ, η Lamborghini προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση της Aventador LP 750-4 SuperVeloce Roadster, η οποία αποτελεί την «αδερφη» της Aventador SV. Η «ανοιχτή» Ιταλίδα αποκαλύφθηκε σε event της California και αποτελεί το πρώτο roadster μοντέλο της Lamborghini, που θα διαθέτει τη στάμπα SV και θα περιοριστεί στις 500 μονάδες (δηλαδή 100 λιγότερες από την κλειστή έκδοση).

Όπως και η coupe, έτσι και η LP 750-4 SuperVeloce Roadster συνδυάζει το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου με την υψηλή ιπποδύναμη. Συγκεκριμένα, ο V12 6.5 κινητήρας αποδίδει πλέον 750 ίππους με 690 Nm ροπής, αλλά σε συνδυασμό με το βάρος των 1.575 κιλών (50 κιλά ελαφρύτερη από την Aventador LP 700-4 Roadster) καταφέρνει να επιταχύνει από στάση και να φτάσει τα 100 km/h σε μόλις 2,9 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα σημειώνεται πάνω από 350 km/h. O θηριώδης ατμοσφαιρικός κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ISR της εταιρείας με 7 σχέσεις (όπως άλλωστε όλες οι Aventador) και η μεταφορά της ροπής γίνεται σε όλους τους τροχούς μέσω του τετρακίνητου συστήματος Haldex 4ης γενιάς, ενώ διαθέτει την ίδια ιδιαίτερη ανάρτηση της coupe έκδοσης.

Η ανθρακονημάτινη αποσπώμενη οροφή της αποτελείται από δύο τμήματα, τα οποία προσφέρουν σύμφωνα με την εταιρεία στο ισχυρό μοντέλο εξαιρετικό φινίρισμα, ισχυρή ακαμψία, κρατώντας ταυτόχρονα το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Τα δύο τμήματα της οροφής δεν ξεπερνούν τα 6 κιλά έκαστα, ενώ μπορούν να αποθηκευτούν στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου. Ακόμα, αν επιθυμεί κανείς να ακούει με μεγαλύτερη ένταση τον V12 να "βρυχάται", τότε μπορεί να κατεβάσει ηλεκτρικά το πίσω κεντρικό παράθυρο.

Δες ΕΔΩ την Lamborghini Huracan Roadster που αναμένεται

Οι πρώτες μονάδες θα βρουν τους τυχερούς ιδιοκτήτες των Lamborghini Aventador LP 750-4 SuperVeloce Roadster στις αρχές του 2016 με τιμή να ξεπερνάει τις 357.000 ευρώ, αν υπολογίσουμε και τους ανάλογους φόρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...