Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Η πιο ακραία Aventador που έχουμε δει μέχρι σήμερα ονομάζεται Superveloce και αποδίδει 750 ίππους

  • -
  • -

Για τη Lamborghini, Super Veloce σημαίνει λιγότερο βάρος και περισσότερη ισχύς. Προφανώς, η κορυφαία έκδοση της Aventador που παρουσιάζεται στην έκθεση της Γενεύης πληροί και τις δύο αυτές προδιαγραφές. Η LP750-4 Superveloce κινείται από το γνωστό V12 των 6,5 λίτρων με τον ανατριχιαστικό ήχο που έχει φτάσει τους 750 ίππους στις 8.400 rpm. Ο κόφτης είναι στις 8.500 rpm και η νέα εξάτμιση είναι πιο ελεύθερη και σημαίνει ακόμα πιο εκκωφαντικό ήχο.

Τα 50 λιγότερα κιλά που ζυγίζει το πλαίσιο της SV έχουν επιτευχθεί χάρη στην χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων. Σε τέτοιο βαθμό, που η Lamborghini του δίνει άλλο κωδικό από εκείνο της Aventador. Έτσι μιλάμε πλέον για 2,03 kg/PS και επιτάχυνση ακόμα πιο απειλητική για τον αυχένα: 0-100 km/h σε 2,8 sec και τελική που ξεπερνά τα 350 km/h.

Σύμφωνα με τη Lamborghini, το αμάξωμα της SV έχει 150% καλύτερη αεροδυναμική απόδοση και παράγει 170% περισσότερη κάθετη δύναμη. Στο εσωτερικό η SV έχει νέα οθόνη TFT στον πίνακα οργάνων καθώς και νέα καθίσματα, ενώ οι επενδύσεις είναι από μαύρη αλκαντάρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...