TEST: 6 Μικρομεσαία DIESEL στα 1,4-1,5 λίτρα

Με ισχύ από 90 έως 120 ίππους, προσιτά μέχρι και premium

  • -
  • -

Η οικονομία είναι το παν στις μέρες μας και η επιλογή μικρομεσαίου χάτσμπακ συνήθως είναι diesel, είτε αφορά ιδιώτη είτε πρόκειται για εταιρικό αυτοκίνητο. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν να “ανέβουν” στα 1.600 κυβικά, οπότε ψάχνουν για μικρότερους πετρελαιοκινητήρες. Στην αγορά υπάρχουν 3-θυρα και 5-θυρα μικρομεσαία diesel με κινητήρα στα 1,4 έως 1,5 λίτρα. Ας δούμε 6 τέτοια μοντέλα που “ψαρέψαμε” από τις δοκιμές του GOCAR.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

 

ΤΟ ΣΠΟΡ

Ford Focus 1.5 TDCi Diesel

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1.5, 120 PS

Με ελκυστικότερη εικόνα αλλά και βαθύτερη αναβάθμιση σε λεπτομέρειες που συγχρονίζουν την θέση του στην κρεμ ντε λα κρεμ της κατηγορίας, το νεότερο Focus είναι για μια ακόμα φορά έτοιμο να καρφώσει την σημαία στην κορυφή. Με τον νέο 1.5 ΤDCi είναι ένα συγκροτημένο, αποδοτικό σύνολο που χαίρεσαι να το οδηγείς, να ταξιδεύεις και να απολαμβάνεις σύγχρονο αυτοκίνητο που σέβεται τις αξίες που αναζητά ο γνώστης πίσω από ένα τιμόνι. Α, ναι! Η αχίλλειος πτέρνα παραμένει το πορτμπαγκάζ…

 

 

Η ΕΚΠΛΗΞΗ

Hyundai i30 1.4 Diesel

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1.4, 90 PS

Η Hyundai και εδώ ήρθε διαβασμένη, ζύγισε τα κενά των αντιπάλων και όχι μόνο μπόλιασε με τις παραδοσιακές της αξίες τον εκπρόσωπό της, αλλά έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει. Και βέβαια, όσο μεγάλη κουβέντα και αν ακούγεται απέναντι σε γερμανικά και ιαπωνικά ακλόνητα κάστρα, το νέο i30 διαθέτει επίκαιρα δυναμικά χαρακτηριστικά, κομψό στιλ, ευρύχωρο και με ταξιδιάρικες ανέσεις σαλόνι και δελεαστική τιμή που με τον περίφημο 1.4 CRDi, δικαιώνουν την εταιρία για τις βλέψεις και την ελπίδα της. Συνοπτικά, είναι ένα σύγχρονο μικρομεσαίο με στοιχεία και αυτοπεποίθηση για πρωταθλητισμό.

 

 

ΤΟ ΝΤΙΖΑΪΝΑΤΟ

Kia Pro Cee’d 1.4 CRDi diesel

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1.4, 90 PS

Πρακτικά και συνοπτικά έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο μικρομεσαίο σε επίπεδο οδηγικής εικόνας που αφορά συμπεριφορά και απόδοση, ενώ συνδυάζει στα προτερήματά του το οικονομοτεχνικό στάδιο που περιλαμβάνει το πακέτο τιμή εξοπλισμός, οικονομία και εγγυήσεις. Αυτά από μόνα τους είναι ισχυρά και χειροπιαστά πλεονεκτήματα για να σε στείλουν στις εκθέσεις KIA, όμως το ακόμα καλύτερο που συνήθως δημιουργεί το φλερτ με το ενδιαφερόμενο είναι η εμφάνιση. Η 2η γενιά Pro Cee’d γοητεύει το μάτι και μην ξεχνάτε ότι οι δυνατές σχέσεις κάπως έτσι φουντώνουν.

 

 

ΤΟ ΕΥΡΥΧΩΡΟ

Nissan Pulsar 1.5 Diesel

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1.5, 110 PS

Η Nissan επιστρέφει με αξιώσεις στα μικρομεσαία, αλλά όχι με τον τρόπο που ίσως περιμέναμε. Δεν επαναλαμβάνει το ρίσκο που πήρε (και της “βγήκε”) με ιδιόμορφα μοντέλα όπως τα Qashqai και Juke. Αντίθετα πιάνει τον παλμό του αγοραστή της κατηγορίας και εστιάζει στα στοιχεία που έχουν σημασία, προικίζοντας το Pulsar με κορυφαία ευρυχωρία, μοντέρνους κινητήρες, τεχνολογία που φροντίζει για την άνεση και την ασφάλεια και σχεδίαση που αρέσει χωρίς να προκαλεί. Έχοντας μάλιστα για άσο στο μανίκι τις ελκυστικές τιμές.

 

 

ΤΟ PREMIUM

Mercedes-Benz A180 CDI

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1.5, 109 PS

Με το diesel μοτέρ των 1,5 λίτρων σε έκδοση 109 ίππων, η νέα A-Class προσφέρει άλλη μια ουσιαστική εναλλακτική στην πλούσια γκάμα της. Η νεανική σπορ εμφάνιση, με τις πλούσιες καμπύλες συνδυάζεται με τα χαρίσματα ενός μοντέρνου diesel κινητήρα, με χαμηλές απαιτήσεις σε καύσιμο. Με αυτοπεποίθηση, η συγκεκριμένη A-Class δίνει έμφαση στην οικονομία καυσίμου και την καθημερινή μετακίνηση, αποτελώντας μια εξαιρετικά εύστοχη πρόταση στη γκάμα της μικρομεσαίας Mercedes-Benz.

 

 

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Toyota Auris 1.4 D-4D

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1.4, 90 PS

Με τον μανδύα της ποιότητας και ιδιαίτερη φροντίδα ως προς την κατανάλωση καυσίμου, το Auris D-4D είναι πλήρως ενδυναμωμένο απέναντι στον σκληρό ανταγωνισμό. Η σφραγίδα αξιοπιστίας της Toyota, συνοδεύεται από πλούσιο εξοπλισμό. Η έκδοση D-4D των 1,4 λίτρων, προσφέρει άνετες μετακινήσεις, με χαμηλά πάγια έξοδα και λογικότατη κατανάλωση, στοιχεία που συνδέονται ιδανικά με την ισορροπημένη οδική συμπεριφορά, δημιουργώντας ένα αρκετά ολοκληρωμένο πακέτο στην κατηγορία

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...