Στο κυνήγι τα παράνομα ΙΧ με ξένες πινακίδες

Άσκηση των τελωνειακών υπαλλήλων με πραγματικά «πυρά»

  • -
  • -

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κάνει προσπάθειες  για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο. Η αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία πραγματοποίησε άσκηση, με τη συμμετοχή εκπαιδευμένων τελωνειακών υπαλλήλων σε θέματα προσωρινής εισαγωγής αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης. 

Η εκπαιδευτική άσκηση είχε σκοπό την αξιολόγηση του χρόνου ανταπόκρισης του συντονιστικού κέντρου, τη μεθοδολογία στις ελεγκτικές επαληθεύσεις και την επιλογή στόχευσης για αποτελεσματικότερους ελέγχους. Το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΥΤ Αττικής είχε αναλάβει τον συντονισμό κινητών ομάδων ελέγχου, οι οποίες κινήθηκαν σε δυο οδικούς άξονες στην περιοχή του Νομού Αττικής.

Από τους διενεργηθέντες ελέγχου εντοπίσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να αποδείξουν τη νόμιμη κυκλοφορία τους στη χώρα μας. Τα αυτοκίνητα δεσμεύτηκαν προσωρινά, ενώ ο ιδιοκτήτης του ενός οχήματος, αποδέχθηκε την παράβαση και κατέβαλε πρόστιμο 2.500 €.

Η Γ.Γ.Δ.Ε. σε συνέχεια της άσκησης θα πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια με ευθύνη των κατά τόπο αρμόδιων Τελωνειακών Αρχών για την πάταξη των ΙΧ με ξένες πινακίδες που κυκλοφορούν παράνομα στην Ελλάδα αποφεύγοντας να πληρώνουν τους αναλογούντες φόρους και τέλη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...