Ανανέωση για τη Jaguar XJ

Η Jaguar παρουσίασε την ανανεωμένη ναυαρχίδα της, η οποία φέρει αρκετές αναβαθμίσεις

  • -
  • -

Μπορεί σχεδιαστικά να είναι ελάχιστες οι διαφορές, παρόλ’αυτά προσφέρει στο μεγάλο sedan μοντέλο μία αίσθηση φρεσκάδας. Συγκεκριμένα, η εμπρός γρίλια της μάσκας έχει μεγαλώσει, ενώ οι αεραγωγοί έχουν «ντυθεί» με χρωμιωμένα φιλέτα. Τα φανάρια με τεχνολογία LED έχουν επανασχεδιαστεί, κρατώντας το σχέδιο του διπλού J και προσφέροντας μία πιο επιθετική εμφάνιση.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές του ανανεωμένου XJ είναι το μεγαλύτερο μεταξόνιο και οι 20άρες ζάντες στο οποίο πατάει το πολυτελές μοντέλο. Φυσικά στο εσωτερικό του συνεχίζεται η πολυτέλεια, αφού διαθέτει δερμάτινες, ξύλινες και αλουμινένιες επενδύσεις, ενώ τα πίσω καθίσματα χωρίζονται με μία πλατφόρμα. Επίσης, οι πίσω επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ότι επιθυμούν από τις αναδιπλούμενες οθόνες 10,2 ιντσών, οι οποίες βρίσκονται τοποθετημένες στο πίσω μέρος των εμπρός προσκέφαλων.

Ακόμα, για αυτούς που εκτός από πολυτέλεια επιθυμούν και μία σπορτίφ πινελιά, η Jaguar προσφέρει την έκδοση R-Sport, στην οποία προστίθενται αρκετές λεπτομέρειες μεταμορφώνοντάς το σε ένα πιο αγριεμένο όχημα.

Ο 3λιτρος V6 diesel κινητήρας έχει αναβαθμιστεί αποδίδοντας περισσότερη ισχύ και μειώνοντας ρύπους. Αναλυτικότερα, φτάνει τους 300 ίππους και 700 Nm ροπής, ενώ οι εκπομπές ρύπων 149 g/km CO2. Ο υπερτροφοδοτούμενος 3.0 βενζινοκινητήρας V6 αποδίδει 340 ίππους και 450 Nm ροπής και ο 5λιτρος  V8 προσφέρεται με 510 και 550 ίππους, καθώς 625 και 680 Nm ροπής. Όλα τα μηχανικά σύνολα μπορούν να συνδυαστούν με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων από την ZF.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...