Το πρωτότυπο Renault Alpine Celebration

Το ιδιαίτερο μοντέλο γιορτάζει τα 60στά γενέθλια της Alpine

  • -
  • -

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του Alpine Celebration concept πραγματοποίησε η Renault, το οποίο γιορτάζει τα 60στά γενέθλια της Alpine και δίνει μία μικρή γεύση για το συμβατικό μοντέλο της εταιρείας που θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος.

Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο επετειακό μοντέλο φέρει έντονα χαρακτηριστικά από το θρυλικό Α110 Berlinetta, ωστόσο υπάρχουν μοντέρνες πινελιές. Γνώριμο χαρακτηριστικό είναι τα διπλά φανάρια στο εμπρόσθιο τμήμα, ενώ διαθέτει αρκετές καμπύλες σε ολόκληρο το αμάξωμα. Το εν λόγω πρωτότυπο είναι στην ουσία ο διάδοχος του A110-50 concept, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 2012.

Το κεντρομήχανο γαλλικό όχημα φέρει τη γνωστή μπλε/πορτοκαλί απόχρωση, όσον αφορά όμως για το μηχανικό σύνολο με το οποίο εφοδιάζεται δεν έχει αναφερθεί τίποτα απολύτως. Το πιθανότερο όμως είναι να φέρει είτε τον τούρμπο 1.6 του Clio RS, είτε τον 2.0 τούρμπο Megane RS με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και η κίνηση ίσως να προέρχεται από τον πίσω άξονα.

Αν όλα κυλίσουν όπως έχουν προγραμματιστεί, το Alpine παραγωγής θα κάνει την εμφάνισή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο 2016 και αναμένεται να ζυγίζει περίπου 1.100 κιλά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...