Renault Alpine A110-50 Concept

Η επέτειος οδηγεί σε ένα εντυπωσιακό Concept

  • -
  • -

50 χρόνια πέρασαν από την παρουσίαση του θρύλου της Alpine 110. Η Renault χρησιμοποίει την επέτειο της ιδιαίτερης 110 για την δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου concept που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Με πολλά στοιχεία σχεδίασης από το Dezir Concept, μεταξύ αυτών και το άνοιγμα των θυρών (scissor doors). Το πάτωμα του Α110-50 προέρχεται από τα αγωνιστικά του Megane Trophy. Οι τροχοί των 21 ιντσών φορούν ελαστικά της Michelin και η εντυπωσιακή πίσω αεροτομή, που προσφέρει σημαντικά οφέλη στην αεροδυναμική, δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, πράγμα που μεταφράζεται σε μόλις 880 kg βάρος και μια κατανομή που αγγίζει σχεδόν το ιδανικό 50:50.

Ο V6 κινητήρας των 3,5 λίτρων της Nissan δίνει το σύνθημα από το κέντρο του A110-50 αποδίδοντας 400 ίππους και 422 Nm ροπής. Ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων και το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, εξασφαλίζουν το μέγιστο οδηγικό όφελος από μια τέτοια πισωκίνητη κατασκευή.

Το Alpine A110-50 παρουσιάζεται σαν μια εξαιρετική σπουδή για ένα αγωνιστικό πίστας του άμεσου μέλλοντος και θα παρευρίσκεται και στην επερχόμενο σαλόνι του Παρισιού. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...