6 πρωτότυπα BMW που δεν πήραν «πράσινο φως»

Μπορεί να μην τα δούμε να κυκλοφορούν, ωστόσο δεν παύουν να μας εντυπωσιάζουν

  • -
  • -

Πολλές εταιρείες κατασκευάζουν πρωτότυπα μοντέλα αφενός για να αποσπάσουν σχόλια από το κοινό, αφετέρου να προωθήσουν τη νέα σχεδιαστική τους φιλοσοφία. Μία από αυτές τις εταιρείες αυτοκινήτου είναι και η BMW, η οποία δεν συνηθίζει να λανσάρει πολλά concept μοντέλα, αλλά όταν το κάνει ελπίζουμε να περάσουν τη γραμμή παραγωγής. Παρακάτω θα δείτε 6 πρωτότυπα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τα οποία δεν πήραν το «πράσινο φως» για την παραγωγή… ακόμα.

BMW M1 Concept
Αποκαλύφθηκε το 2008 και φέρνει αναμνήσεις από την παλαιότερη Μ1. Το 2016 η BMW πρόκειται να κλείσει τα 100στά της χρόνια και είναι πιθανό να ξαναδούμε ένα επετειακό πρωτότυπο Μ1.

 




BMW 3.0 CSL Hommage

Πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Concorso και αποτελεί φόρο τιμής για το θρυλικό αγωνιστικό μοντέλο.

 




BMW i8 Spyder

Μετά την κυκλοφορία του BMW i8, η «ανοιχτή» έκδοση έκανε την εμφάνισή του σε πρωτότυπη μορφή το 2012. Δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο concept να πάρει άμεσα το «πράσινο φως» για παραγωγή.

 




BMW 328 Hommage concept

Με μία πρώτη ματιά καταλαβαίνουμε αμέσως γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο παρέμεινε στο ράφι με τα πρωτότυπα. Πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι βασίζεται στη Ζ4 και φέρει όνομα του κλασικού 328 της δεκαετίας του 30.

 



BMW Zagato Coupe/Roadster

Μία πιο συντηρητική προσέγγιση από την 328 αποκαλύφθηκε το 2012 και πήρε την ονομασία Zagato. «Υπαίτιοι» για το εν λόγω δημιούργημα είναι η γερμανική εταιρεία και Ιταλοί σχεδιαστές.

 



BMW M3 Pickup

Παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο της BMW, ωστόσο αποτελούσε μία φάρσα που έκανε η εταιρεία την πρωταπριλιά του 2011. Δεν μας φάνηκε ιδιαίτερα άσχημο όμως για να ήταν και αλήθεια.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...