Seat Leon Cupra ST: Το ταχύτερο στέισον στο «Ring»

Με μόλις 7:58.12, το Leon Cupra ST καταρρίπτει το ρεκόρ του Audi RS4

  • -
  • -

Σύμφωνα με το TopGear.com, το ταχύτερο στέισον βάγκον που έχει γυρίσει μέχρι σήμερα την «πράσινη κόλαση» είναι το Seat Leon Cupra ST και συγκεκριμένα σημείωσε χρόνο για έναν ολοκληρωμένο γύρo 7:58.12. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι κατέρριψε το ρεκόρ του Audi RS4 των 4.2 V8, ωστόσο η επίσημη σελίδα του Nurburgring έχει αναρτήσει χρόνο του Audi ακριβώς (!) 7:58.00 (;)

Ακόμα, το Seat Leon Cupra ST είναι γρηγορότερο ακόμα και από την 3θυρη εκδοχή του μοντέλου, παρά το γεγονός ότι είναι 45 κιλά πιο ελαφρύ, μιας και ολοκλήρωσε τον γύρω σε 7:58.40.

Σύμφωνα με τον οδηγό αγώνων Jordi Gene, ο οποίος ήταν πίσω από το τιμόνι του Leon Cupra ST, δήλωσε ότι ο πίσω άξονας του Cupra ST λειτουργούσε προοδευτικά στις γρήγορες στροφές. Ουσιαστικά, ότι επιτάχυνση χάνεται κατά την έξοδο των κλειστών στροφών, καλύπτεται από τις γρήγορες στροφές και στις ευθείες. Το μεγάλο μήκος του αυτοκινήτου βοηθάει στην σωστή «τοποθέτηση» του αυτοκινήτου και είναι ευχάριστο όταν απενεργοποιείς το ESC.

Να θυμίσουμε ότι το Leon Cupra ST εφοδιάζεται με τον 2λιτρο τούρμπο κινητήρα των 280 ίππων και 350 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6 sec.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...