Scooter moto festival 2015: Μέρες χαράς

Είναι πολύ ευχάριστες αυτές οι… συγκεντρώσεις. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις ανθρώπους να αγαπούν τους δύο τροχούς. Είναι πολύ ευχάριστο αυτό το δέσιμο ανθρώπου και μηχανής!

  • -
  • -

Ήταν μια καλή μέρα και ήταν όλοι εκεί! Αλλά πάνω από όλα το καλύτερο ήταν η αγάπη που πλανιόταν στο πάλαι ποτέ Γκάζι. Γιατί είναι από τις λίγες στιγμές που παλικάρια, πιο... μεστά παλικάρια και παιδάκια μοιράζονται τον ίδιο χώρο με τόση χαρά. Γιατί μην μας πείτε ότι τα παιδάκια πραγματικά δεν κατανοούν τους δύο τροχούς! Και αυτό γιατί μάλλον διαισθάνονται ότι πάνω από όλα είναι παιχνίδι! Ήταν λοιπόν καλές μέρες για μικρούς και μεγάλους.

Από που να αρχίσουμε; Μα φυσικά από τη πρώτο τετράτροχο Scooter που παρουσίασε η Quadro. Το «4» λοιπόν μεταφέρει τη κίνηση στους δύο πίσω τροχούς μέσα από οδοντωτούς ελαστικούς ιμάντες και φορά και πάλι τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 346 κ. εκατ. Είμαστε πολύ περίεργοι για την αίσθηση που θα προσφέρει, ειδικά όταν έχεις τέσσερα δισκόφρενα.

Η BMW είχε τη νέα R1200 RS R με τους μπόξερ κινητήρες αλλά που τώρα είναι εφοδιασμένα με συμβατικό πιρούνι, ενώ η S1000 XR με μεγάλο τιμόνι και 160 ίππους μπαίνει σε άλλα μονοπάτια.

Η Honda έχει ρίξει το βάρος της σε πιο μεσαίες προτάσεις όπως είναι οι CBR600F και CBR500R και F, ενώ πλέον τα Crosstourer και Crossrunner φορούν V4 κινητήρες. Για τους αμετανόητους τέλος επέστρεψε η CB1100 με αερόψυκτο κινητήρα.

Η Suzuki ακολουθεί και αυτή τον ίδιο δρόμο και μπορεί η GSX-R1000 να παραμένει η ναυαρχίδα, αλλά τώρα πλέον το βάρος έχει δοθεί σε πιο καθημερινές εκδόσεις και πιο άνετες, όπως οι GSX, που υπάρχουν όχι μόνο σε 1.000 και 750 κ. εκατ., αλλά και σε 250 με το όνομα Inazuma. Επίσης ειδικό βάρος είχε δοθεί και στις νέες V-Strom 1000, όπως και στα νέα cruiser.

H Yamaha είχε κορώνα στο κεφάλι της τη R1 με τα… πονηρά ματάκια, αλλά πιο σημαντικό για τη δική μας αγορά θα αποδειχτεί το YZF R320 με δικύλινδρο κινητήρα, ενώ τα MT-09 και MT-07 είναι το νέο… ψωμί της. Και τι ψωμί. Παντεσπάνι!

Για το τέλος αφήσαμε την επιστροφή στις ρίζες Ducati Scrambler που δεν σταματά να μας εκπλήσσει με την πρωτότυπα της, ακόμα και πάνω σε μια παλιά ιδέα.

Μέρες χαράς, μέρες τροχών! Λέμε τροχών, γιατί πλέον τα δίκυκλα δεν έχουν μόνο δυο τροχούς!

παληκάρια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...