To ανανεωμένο Ford Ranger

To Ford Ranger facelift διαθέτει αισθητικές και μηχανολογικές αναβαθμίσεις

  • -
  • -

H Ford αποκάλυψε το ανανεωμένο Ranger, το οποίο έχει αρκετές αισθητικές αλλαγές, ωστόσο η εταιρεία επικεντρώθηκε κυρίως στο μηχανολογικό κομμάτι. Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό συναντάμε έναν αναβαθμισμένο 5κύλινδρο 3.2 Duratorq TDCi diesel κινητήρα και νέο σύστημα εξαγωγής, με αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση έως και 18% σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η απόδοση του πετρελαιοκινητήρα είναι 200 PS και 470 Nm ροπής και συνδυάζεται με 6 σχέσεων χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Επίσης, υπάρχει και ένας 4κύλινδρος 2.2 Duratorq TDCi, ο οποίος αποδίδει 160 ίππους και 385 Nm ροπής, ενώ σε επιλεγμένες αγορές θα διατίθεται και στην απόδοση των 130 PS, υπόσχοντας οικονομία καυσίμου έως και 22%. Το Ford Ranger facelift προσφέρεται και με 2.5 Duratec βενζινοκινητήρα 166 ίππων και 225 Nm ροπής.

Τα τετρακίνητα μοντέλα φέρουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα 4Χ4, καθώς και κοντές σχέσεις, επιτρέποντας στο ανανεωμένο μοντέλο να ρυμουλκεί βάρος έως και 3.500 κιλά. Σύμφωνα με τη Ford, το Ranger facelift εξοπλίζεται με επανασχεδιασμένο σύστημα ανάρτησης για καλύτερη άνεση και σταθερότητα στο δρόμο, ενώ το νέο σύστημα διεύθυνσης «πληροφορεί» με ακρίβεια τον οδηγό.

Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά «καλούδια» που εφοδιάζεται, το ανανεωμένο Ranger εξοπλίζεται με το σύστημα infotainment SYNC 2 και με μία οθόνη αφής 8 ιντσών. Ακόμα, μεταξύ άλλων υπάρχουν και «προσαρμοζόμενο» cruise control, προειδοποίηση και επιστροφή κατά την απόκλιση λωρίδας, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω και άλλες λειτουργίες, οι οποίες προσφέρουν άνεση και ασφάλεια στον οδηγό και στους υπόλοιπους επιβάτες.

Τέλος, έχουν δρομολογηθεί οι πωλήσεις του να ξεκινήσουν στο τρίτο 3μηνο του 2015 και η κατασκευή του ανανεωμένου Ranger θα γίνει στην Ταϊλάνδη, Αφρική και Αργεντινή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...