Νέο Suzuki Vitara. Η τεχνολογία που κρύβει

Η τετρακίνηση ALLGRIP και τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει το καινούργιο compact SUV

  • -
  • -

Το Vitara επιστρέφει. Όχι μόνο ως όνομα, αλλά και ως χαρακτήρας. Το νέο compact SUV της Suzuki δίνει συνέχεια στο πρώτο Vitara, το μοντέλο που ουσιαστικά αποτέλεσε τον προπομπό των SUV στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Το νέο Vitara θυμίζει το παλιότερο σε εμφάνιση, μέγεθος και στόχευση στην αγορά. Μια από τις σημαντικότερες διαφορές του, ωστόσο, είναι η τεχνολογία που κουβαλά και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα πιο hi-tech μοντέλα της κατηγορίας, και όχι μόνο. Ας ρίξουμε μια ματιά στα τεχνολογικά καλούδια του μοντέλου που αναμένεται να γίνει best seller στα SUV.

 

Τετρακίνηση ALLGRIP

Το σύγχρονο σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP διαθέτει τέσσερις επιλογές λειτουργίας, ηλεκτρονικά ελεγχόμενες μέσω μπουτόν από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να προσαρμόσει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις ιδιαιτερότητες κάθε είδους οδοστρώματος, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή πρόσφυση και έλεγχο, εντός και εκτός δρόμου. Τα mode λειτουργίας είναι:

•    AUTO

Η αυτόματη λειτουργία έχει σαν προτεραιότητα την οικονομία καυσίμου, όταν οι συνθήκες στο δρόμο είναι φυσιολογικές. Το σύστημα μετάδοσης μεταφέρει ροπή από τους εμπρός τροχούς στους πίσω τροχούς όταν «διαβάσει» απώλεια πρόσφυσης.

•    SPORT

Ιδανική επιλογή για επαρχιακούς ή ορεινούς δρόμους με στροφές και συνεχείς εναλλαγές κατεύθυνσης. Το ALLGRIP κάνει τη μέγιστη δυνατή χρήση της τετρακίνησης λαμβάνοντας υπόψη και τη στιγμιαία επιτάχυνση του οχήματος. Στις χαμηλές και μεσαίες στροφές το σύστημα εναλλάσσει συνεχώς τα χαρακτηριστικά απόδοσης ροπής και επιτάχυνσης προς όφελος της απόκρισης του κινητήρα και της οδηγικής συμπεριφοράς.

•    SNOW

Η λειτουργία SNOW είναι σχεδιασμένη να ανταποκρίνεται κατάλληλα σε οδήγηση σε χιονισμένες επιφάνειες και συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης γενικότερα. Μεγιστοποιεί την απόδοση του συστήματος τετρακίνησης σε συνδυασμό με την γωνία του τιμονιού και του πεντάλ του γκαζιού, βοηθώντας την πρόσφυση και την σταθερότητα σε αντίξοες συνθήκες οδήγησης.

•    LOCK

Επιλογή που συνιστάται για ακραίες συνθήκες, όπως για παράδειγμα ο απεγκλωβισμός του αυτοκινήτου στο χιόνι, στη λάσπη ή την άμμο. Η τετρακίνηση «κλειδώνει» στο 50:50 εμπρός-πίσω στέλνοντας σταθερά μεγάλο ποσοστό ροπής στους πίσω τροχούς και αυξάνοντας την ελκτική ικανότητα του οχήματος.

 

Η ασφάλεια στο προσκήνιο

Το νέο Vitara εξοπλίζεται με προηγμένη τεχνολογία σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, την πρόβλεψη και την αποφυγή πιθανού ατυχήματος. Τέτοια συστήματα είναι τα εξής:

  • Σύστημα Radar Brake Support, που χρησιμοποιεί ένα υπερευαίσθητο ραντάρ εντοπισμού του εμπρόσθιου οχήματος, για να αποτρέψει ή να μετριάσει την πιθανότητα σύγκρουσης.
  • Σύστημα προειδοποίησης φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, που υπό συνθήκες, ενεργοποιεί αυτόματα τα αλάρμ, προκειμένου να προειδοποιήσουν τα επερχόμενα οχήματα για τον κίνδυνο.
  • Σύστημα ελέγχου κατάβασης (Hill Descent Control), που ενεργοποιεί αυτόματα το φρένο και διατηρεί το όχημα σε προδιαγεγραμμένες χαμηλές ταχύτητες κατά τη διάρκεια κατάβασης.
  • Σύστημα ελέγχου σε ανηφόρες (Hill Hold), που διευκολύνει την εκκίνηση σε ανωφέρειες.

 

 

Υψηλό επίπεδο άνεσης

Στον εξοπλισμό άνεσης του νέου Vitara προσφέρονται:

  • Σύστημα οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας και πληροφοριών (infotainment) με δυνατότητα σύνδεσης συμβατού smartphone, οθόνη αφής 7 ιντσών που επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό του και την χρήση των εφαρμογών του τηλεφώνου στην οθόνη και ηχοσύστημα.
  • Κάμερα οπισθοπορείας, η οποία προβάλει την εικόνα στην κεντρική οθόνη πολλαπλών πληροφοριών και βελτιώνει την ορατότητα όταν το όχημα κινείται με όπισθεν.
  • Σύστημα πλοήγησης, το οποίο με την εισαγωγή στο ηχοσύστημα κάρτας SD, προβάλει στην οθόνη του κεντρικού συστήματος χάρτη σε τρισδιάστατη μορφή.
  • Σύστημα Adaptive Cruise Control (ΑCC), το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ταξιδεύει σταθερά με άνεση και ασφάλεια.

 

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ SUZUKI VITARA

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...