Νέο Honda CR-Z το 2017;

Το νέο Honda CR-Z ίσως να βασίζεται στο νέο Civic και να φοράει τον 2λιτρο κινητήρα του Type R

  • -
  • -

Παρά το ότι είχε ακουστεί πως δεν πρόκειται η Honda να κατασκευάσει τη δεύτερη γενιά του CR-Z, έρχονται νέες φήμες να διαψεύσουν τη θέση της ιαπωνικής φίρμας. Πιο συγκεκριμένα, μία πηγή (κοντά στο χώρο της Honda) αναφέρει ότι σε περίπου δύο χρόνια θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του υβριδικού σπορ μοντέλου.

Μπορεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να σταμάτησε την πώληση του CR-Z στην Ευρώπη πριν από ένα χρόνο, ωστόσο στην Αμερική είναι ακόμα διαθέσιμο στις αγορές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να πωλείται και στις Η.Π.Α. μέσα στο χρόνο, μιας και η εμπορική του πορεία δεν ταιριάζει στους στόχους της Honda.

Όσον αφορά στο νέο CR-Z, το οποίο φημολογείται ότι θα παρουσιαστεί σε δύο χρόνια, θα βασίζεται στη νέα γενιά του Civic (το πρώτο CR-Z βασίζεται σε τροποποιημένη πλατφόρμα του Jazz), αλλά  το μεταξόνιό του είναι κατά 100mm μικρότερο. Το αποτέλεσμα ίσως είναι να έχει αυξημένες διαστάσεις σε σχέσεις με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ η σχεδίασή του θα είναι εμπνευσμένη από τα νέα Civic Type R και NSX.

Κάτω από το καπό, φήμες θέλουν να εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα του Civic Type R, ο οποίος θα αποδίδει 286 ίππους (αντί 310 PS) και θα προωθείται ως «Civic CR-Z» στην αγορά της Αμερικής. Από την άλλη, στην ευρωπαϊκή αγορά θα δεχτεί τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα και η συνδυαστική απόδοση θα φτάνει τους 203 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...