Η εντυπωσιακή Aston Martin Vulcan

Η Aston Martin αποκάλυψε την Vulcan στο Σαλόνι της Γενεύης

  • -
  • -

Τη νέα Vulcan παρουσίασε η Aston Martin στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το φουτουριστικό μοντέλο χαρακτηρίζεται ως «το πιο έντονο και συναρπαστικό δημιούργημα της εταιρείας μέχρι σήμερα» και έχει σχεδιαστεί να ανταγωνιστεί τα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου μέσα στην πίστα.

Η εμφάνισή του είναι –αναμφίβολα- άκρως επιθετική και για πρώτη φορά αντικρίζουμε τη συγκεκριμένη μάσκα σε Aston Martin μοντέλο, ωστόσο οι υπόλοιπες γραμμές της Vulcan θυμίζουν τα μοντέλα της βρετανικής εταιρείας.

Μιας και το supercar προορίζεται για πίστα, έχει γίνει σημαντική δουλειά στο θέμα μείωσης του συνολικού βάρους του γι’αυτό και έχουν χρησιμοποιηθεί ελαφριά υλικά κατασκευής. Επίσης, εξοπλίστηκε με μπλοκέ διαφορικό και κεραμικά αγωνιστικά φρένα της Brembo διαστάσεων 380 εμπρός και 360mm πίσω.

Κάτω από το καπό «βρυχάται» έναν 7λιτρος V12 κινητήρας, ο οποίος αποδίδει πάνω από 800 ίππους, αλλά η Aston Martin δεν δημοσιοποίησε περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο θηριώδης κινητήρας συνδυάζεται με 6άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και πληροί τις προδιαγραφές κιλά ανά ίππου για το πρωτάθλημα αντοχής της FIA (GTE Race Cars). Επίσης, η Vulcan είναι απόλυτα ρυθμιζόμενα σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, όπως είναι η ανάρτηση, το ABS, το traction control κ.ά.

Η παραγωγή του μοντέλου περιορίστηκε στις 24 μονάδες και οι τυχεροί που θα αποκτήσουν τα συγκεκριμένα supercars θα μπορούν να συμμετέχουν σε σεμινάρια, στα οποία εισηγητές είναι έμπειροι οδηγοί αγώνων όπως ο Darren Turner.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...