Νέο Volkswagen Touran στη Γενεύη

Η τρίτη γενιά του πολυμορφικού της VW είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο

  • -
  • -

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τρίτη γενιά του πολύ πετυχημένου μεσαίου πολυμορφικού της Volkswagen, βασίζεται στην πλατφόρμα MQB. Από τα 13 cm της συνολικής αύξησης του μήκους του, τα 11,3 έχουν να κάνουν με το μεταξόνιο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ευρυχωρία. Πλέον το συνολικό μήκος είναι 4.527 mm, το πλάτος 1.814 (+41) και το ύψος 1.628 mm (-6). Παράλληλα το βάρος έχει μειωθεί κατά 62 κιλά κι αυτός είναι ένας βασικός λόγος που το νέο μοντέλο είναι έως και 19% πιο οικονομικό σε κατανάλωση. Σε αυτό βοηθάει πολύ και η καλή αεροδυναμική, με Cd 0,296.

Η σχεδίαση είναι σαφώς πιο έντονη από του προηγούμενου, άχρωμου, μοντέλου ενώ υπάρχουν και πάλι 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις. Στη δεύτερη σειρά υπάρχουν και πάλι τρία ανεξάρτητα καθίσματα, ενώ ο διαθέσιμος χώρος για τους επιβάτες είναι ακόμα περισσότερος. Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει πως το σύστημα αναδίπλωσης των καθισμάτων είναι νέο, ώστε να μπορείς να αλλάζεις πολύ πιο εύκολα τη διαρρύθμιση του εσωτερικού. Στην 5θέσια έκδοση ο όγκος των θηκών για μικροπράγματα φτάνει τα 48 λίτρα, ενώ το πορτμπαγκάζ όταν το φορτώνεις μέχρι την οροφή χωράει 1.040 λίτρα. Το μέγιστο δε που μπορεί να φτάσει, είναι τα 1.857 λίτρα. Επίσης, ένα τόσο σύγχρονο οικογενειακό δε θα μπορούσε παρά να έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, καθώς επίσης και του infotainment και του εξοπλισμού άνεσης.

Οι κινητήρες βενζίνης του νέου Touran είναι ο 1.2 TSI των 110 ίππων, ο 1.4 TSI των 150 και ο 1.8 TSI των 180. Στη γκάμα των ντίζελ υπάρχει ο 1.6 TDI με 110 ίππους και δύο 2λιτροι, ένας με 150 κι ένας με 190 ίππους.

Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης στις 3 Μαρτίου και λίγο αργότερα θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...