Η 3η γενιά της Skoda Superb

Η νέα λιμουζίνα της Skoda θα προσφέρει μία πιο άνετη καμπίνα και 625 λίτρα χώρο αποσκευών

  • -
  • -

Μετά από αρκετά teasers, η Skoda αποκάλυψε τη νέα γενιά Superb σε event που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ στην Πράγα. Να θυμίσουμε πως η Skoda Superb αποτελεί το μεγαλύτερο μοντέλο της τσέχικης φίρμας, το οποίο μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα MQB με αυτή του VW Passat. Για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή της στη γκάμα της εταιρείας το 2001, ενώ το 2008 αντικαταστάθηκε με τη νέα γενιά. Μετά από σχεδόν 7 χρόνια, η Skoda παρουσίασε και την 3η γενιά της μεγάλης λιμουζίνας της.

Εμφανισιακά, η νέα Skoda Superb δανείστικε αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο VisionC, το οποίο είχε παρουσιαστεί πριν από ένα χρόνο στην Έκθεση της Γενεύης. Ωστόσο, διαθέτει πιο πολιτισμένα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά, ενώ αυξήθηκαν οι χώροι τόσο της καμπίνας όσο και του χώρου αποσκευών, που είναι άλλωστε και το... δυνατό της χαρτί. Η νέα Skoda Superb έχει αυξημένο μεταξόνιο κατά 80mm με το χώρο για τους μπροστινούς επιβάτες να έχει αυξηθεί κατά 39mm (πιο άνετα στα χέρια και στο κεφάλι) και για τους πίσω επιβάτες κατά 69mm στα χέρια, 157mm στα πόδια και 980mm στο κεφάλι. Ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε κατά 30 λίτρα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, φτάνοντας πλέον τα 625 λίτρα.

 

Σύμφωνα με την τσέχικη εταιρεία, η νέα γενιά Skoda Superb είναι το “καλύτερο Skoda στην ιστορία” και φυσικό ήταν να εξοπλίζεται με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας και ψυχαγωγίας της εταιρείας. Οι κινητήρες με τους οποίους εφοδιάζεται παρέχουν χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους CO2, μιας και ζυγίζει κατά 75 κιλά λιγότερα σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Η γκάμα των κινητήρων διαθέτει τούρμπο μοτέρ 1,4 lt, 1,8 lt και 2,0 lt με αποδόσεις από 125 έως και 280 ίππους, ενώ για τους πετρελαιοκινητήρες από 1.6 έως 2.0 και ιπποδυνάμεις από 120 έως και 190. Ακόμα, η έκδοση Superb GreenLine υπόσχεται κατανάλωση 3,7 lt /100 km και εκπέμπει 95 g/km CO2. Όλοι οι κινητήρες-εκδόσεις συνδυάζονται με το διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο, εκτός από την βασική έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης, ενώ 4 από τους 8 μηχανικά σύνολα θα μπορούν να εφοδιαστούν με σύστημα 4κίνησης.

 

Την παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιήσει η Skoda Supeb στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...