Επίσημα το νέο Hyundai Tucson

Η Hyundai δημοσίευσε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το νέο Tucson, το οποίο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στο δεύτερο μισό του χρόνου

  • -
  • -

Το νέο Hyundai Tucson υιοθετεί αρκετές στιλιστικές λεπτομέρειες από τον μεγαλύτερο αδερφό του, το Santa Fe, με το crossover να διαθέτει πλέον τη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας. Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει η μάσκα και η γρίλια του νέου μοντέλου, ενώ τα φώτα έχουν «τραβηχτεί» προς τα πίσω προσφέροντας στο SUV ένα πιο επιθετικό look. Έχει εξοπλιστεί με φώτα τεχνολογίας LED και φώτα ημέρας.

Αν περάσουμε στην καμπίνα του νέου Tucson, θα αντικρύσουμε μία σαφώς πιο αναβαθμισμένη εικόνα, τόσο σχεδιαστικά, όσο και ποιοτικά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Έχουν προστεθεί μαλακά υλικά και μεγάλη οθόνη αφής στο ταμπλό του, ενώ το τιμόνι έχει ντυθεί με δέρμα. Ο χώρος αποσκευών του νέου crossover, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι 513 λίτρα με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση.

Στα μηχανολογικά σύνολα, η Hyundai προσφέρει τον 1,6 lt GDI κινητήρα των 135 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Υπάρχει επίσης και η τούρμπο εκδοχή του, που αποδίδει 176 ίππους και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Από τη μεριά των πετρελαιοκινητήρων, στην γκάμα της υπάρχει ο 1.7 των 115 ίππων και ο 2.0 των 136 και 184 ίππων. Οι δύο diesel κινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ ο τελευταίος και με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το νέο Hyundai Tucson έχει εξοπλιστεί με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας «καλούδια» σχετικά με την ασφάλεια με κάποια από αυτά να είναι: Smart Parking Assist, Αυτόνομο φρενάρισμα, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και προειδοποίηση εμποδίου όταν βρίσκεται κάτι στη «νεκρά» γωνία.

To ευρωπαϊκό ντεμπούτο του νέου crossover θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ αργότερα στα μέσα του χρόνου θα ξεκινήσει τις πωλήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...