Rinspeed Budii concept: Ματιά στο μέλλον

Η Rinspeed θα παρουσιάσει το δικό της concept ηλεκτρικό μοντέλο, το Budii, το οποίο δεν χρειάζεται τη βοήθεια του… οδηγού

  • -
  • -

Μετά από την ανακοίνωση της Apple σχετικά με το αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα που ετοιμάζει, διέρρευσε και το πρωτότυπο μοντέλο της Rinspeed, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς φιλοσοφία του αμερικάνικου κολοσσού. Το Rinspeed Budii concept βασίζεται στο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της BMW, το i3, και θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι της Γενεύης το Μάρτιο. Το Budii θα προωθήσει όλες τις νέες τεχνολογίες και εξελίξεις του 21ου αιώνα, τις οποίες ανέπτυξε η ελβετική φίρμα μέχρι σήμερα. Το τιμόνι μπορεί να το χειριστεί ηλεκτρικά το όχημα από μόνο του μέσω μιας ιδιαίτερης κατασκευής, ωστόσο έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι εμπρός επιβαίνοντες να έχουν τη δυνατότητα να χειριστούν το όχημα χειροκίνητα.

Το –νέας τεχνολογίας- infotainment σύστημα έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από τη Harman και «αναγνωρίζει» και μαθαίνει τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη, ώστε να αποφεύγονται οι ρυθμίσεις κάθε φορά που επιβιβάζεται. Η κεντρική οθόνη βρίσκεται στηριγμένη σε αλουμινένιο πλαίσιο και επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει διάφορες ηλεκτρονικές λειτουργίες, ακόμα και να πληρώσει το αντίτιμο του παρκινγκ μέσω NFC (ασύρματη επικοινωνία).

Εξωτερικά δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το BMW i3 με το πρωτότυπο να πατάει επάνω σε 19 ιντσών τροχούς της Borbet. Η αερανάρτηση, με την οποία εξοπλίζεται, έχει το εύρος αυτόματης ρύθμισης έως και 100 mm, κάτι που ρυθμίζει αυτόματα το όχημα μέσω ενός laser σκάνερ, που βρίσκεται τοποθετημένο στην οροφή του αυτοκινήτου.

Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι τα δύο μικρά ηλεκτρικά πατίνια, που αποθηκεύονται στο πίσω μέρος του πρωτότυπου μοντέλου. Τέλος, το Budii concept πρόκειται να εμφανιστεί στο Σαλόνι της Γενεύης στις αρχές του Μάρτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...