Αυτή είναι η πιο όμορφη BMW των τελευταίων ετών

Το Concept Skytop της BMW συνδυάζει αισθητική και δυναμισμό με αναφορές στις θρυλικές Z8 και 503.

  • -
  • -

Με το Concept Skytop, η BMW παρουσιάζει ένα εξαιρετικά κομψό και μοναδικό στο είδος του όχημα. Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε στην Concorso d'Eleganza Villa d'Este, τα ετήσια καλλιστεία ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που πραγματοποιούνται στις όχθες της λίμνης Κόμο. Το ανοιχτό διθέσιο μοιάζει με γλυπτό σε τέσσερις τροχούς, ξεχωρίζοντας για την κομψή και σπορ σχεδίαση του που συνδυάζεται με ένα αθλητικό και μυώδες παρουσιαστικό. Τόσο το εσωτερικό όσο και οι εξωτερικές επιφάνειες του πρωτοτύπου υιοθετούν ζεστούς μονόχρωμους τόνους, συνδυάζοντας τα αποκλειστικά υλικά με την παραδοσιακή αριστοτεχνία.

2

«Η BMW Concept Skytop διαθέτει μια πραγματικά μοναδική και εξωτική σχεδίαση, σύμφωνα με την παράδοση της Concorso d'Eleganza Villa d'Este», σχολιάζει ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του BMW Group Design. «Προσφέρει έναν συνδυασμό δυναμικής οδήγησης και κομψότητας στο υψηλότερο επίπεδο, εφάμιλλο με αυτό των ιστορικών προγόνων της, όπως η BMW Z8 και η BMW 503». Ομοιότητες με την Z8 υπάρχουν και στις εκδόσεις κινητήρων όμως. Όπως και στο θρυλικό roadster μοντέλο, έτσι και το εν λόγω concept διαθέτει την ισχυρότερη εκδοχή του V8 κινητήρα της μάρκας.

2

Αθλητικές αναλογίες, μυώδες αμάξωμα

Οι διευρυμένες, μυώδεις επιφάνειές της BMW Concept Skytop ορίζονται από γραμμές που έχουν σχεδιαστεί με ακρίβεια κατευθύνοντας τον όγκο του οχήματος προς τα πίσω. Τα winglets, τα οποία είναι διακριτικά ενσωματωμένα στους ώμους των θυρών, αντικαθιστούν τις συμβατικές χειρολαβές. Οι ζάντες ελαφρού κράματος ενισχύουν περαιτέρω τη μοναδική της εμφάνιση.

3

Το προτεταμένο καπό με την έντονη κυρτότητα, η εμβληματική σχεδίαση του ρύγχους καρχαρία της BMW με τη φωτιζόμενη μάσκα και το αφαιρούμενο πίσω τμήμα, προσελκύουν το βλέμμα. Οι αναφορές στη Z8, το θρυλικό roadster της εταιρείας, έχουν επιλεγεί με προσοχή. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η έντονη σφηνοειδής ακμή που εκτείνεται από το καπό, και μέσω του εσωτερικού καταλήγει σε ένα αλουμινένιο διακοσμητικό που βρίσκεται τοποθετημένο στην πόρτα του χώρου αποσκευών, τονίζοντας τη σιλουέτα.

4

Οι μονάδες LED είναι τοποθετημένες σε φρεζαρισμένες αλουμινένιες βάσεις και αναπτύχθηκαν ειδικά για την BMW Concept Skytop. Χάρη σε νέες τεχνολογίες διαθέτουν το λεπτότερο προφίλ που υπάρχει σήμερα. Η καθαρή σχεδίαση εξασφαλίζει την εγκατάσταση όλων των λειτουργιών φωτισμού σε ένα ενιαίο σώμα. Τα επίπεδα πίσω φώτα συμπληρώνει τη συνολική εμφάνιση.

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η νέα κορυφαία BMW – Με 550 ίππους!

Το δερμάτινο φινίρισμα του roll bar που βρίσκεται πίσω από τα δύο καθίσματα συνδυάζεται με πλαϊνά πτερύγια στη δεύτερη κολόνα και ένα πλήρως αναδιπλούμενο πίσω παρμπρίζ. Τα δύο αφαιρούμενα μέρη της οροφής, επίσης με δερμάτινο φινίρισμα, μπορούν να αποθηκευτούν σε ειδικό χώρο στο πορτμπαγκάζ.

5

Ο χρωματικός συνδυασμός εξασφαλίζει ομαλή μετάβαση από το εσωτερικό στο εξωτερικό, είτε η οροφή είναι ανοιχτή είτε κλειστή. Στο πίσω τμήμα, ο κοκκινωπός καφέ τόνος της οροφής σβήνει στο αχνό ασημί χρώμα με εφέ χρωμιωμένης σκιάς της εξωτερικής βαφής. Η περίτεχνη διαβάθμιση των χρωμάτων πραγματοποιήθηκε από έναν δεξιοτέχνη βαφέα στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing.

Δείτε ακόμη: Νέο video: Δοκιμάζουμε τη BMW X2 sDrive20i

Τα δερμάτινα καθίσματα στο εσωτερικό περιλαμβάνουν πινελιές σε στυλ brogue. Ο των επιφανειών δημιουργεί ένα συνεκτικό χρωματικό σύνολο που χαρίζει σε όλο το εσωτερικό μια αίσθηση πολυτέλειας και ευρυχωρίας. Τα στοιχεία και εξαρτήματα από κρύσταλλο είναι ενσωματωμένα στο cockpit, ενισχύοντας τη συνολική εικόνα. Οι εσωτερικές επιφάνειες φιλοτεχνήθηκαν στο παραδοσιακό δερματοποιείο του εργοστασίου στο Dingolfing.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...