Έτοιμη η 7θέσια BMW Σειρά 2

Η οικογένεια της Σειράς 2 ολοκληρώνεται με την ελαφρώς μεγαλύτερη, 7θέσια έκδοση

  • -
  • -

Η ακόμα πιο πρακτική έκδοση της πρώτης προσθιοκίνητης BMW της ιστορίας, είναι γεγονός. Προκειμένου να προσαρτήσει τις 2 επιπλέον θέσεις στη Σειρά 2 Active Tourer, η BMW αύξησε το συνολικό μήκος της κατά 21,4 cm (στα 4.556 mm), το μεταξόνιο κατά 11 cm και το ύψος κατά 5,3 cm. Το πλάτος παραμένει χωρίς αλλαγή, στα 1,8 m, οπότε συνολικά η Gran Tourer όπως ονομάζεται το νέο μοντέλο παραμένει ευέλικτη στην πόλη. Θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης, ενώ στη χώρα μας μπορείς ήδη να την παραγγείλεις αλλά τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν τον Ιούνιο.

Ο μεγάλος κερδισμένος από την αύξηση των διαστάσεων είναι το πορτμπαγκάζ που από τα 468 έχει φτάσει τα 645 λίτρα. Η τρίτη σειρά καθισμάτων έχει δύο βοηθητικές θέσεις που όταν δε χρησιμοποιούνται κρύβονται στο πάτωμα του πορτμπαγκάζ. Η πρόσβαση στη γαλαρία γίνεται με τη βοήθεια των συρόμενων/αναδιπλούμενων καθισμάτων της δεύτερης σειράς κι ένα αντιολισθητικό σκαλοπάτι. Η δεύτερη σειρά αποτελείται από τρία ξεχωριστά καθίσματα που σύρονται αυτόνομα, ώστε να αυξάνουν στο μέγιστο την πρακτικότητα του εσωτερικού. Αυτή ακριβώς άλλωστε είναι και η γενικότερη προσέγγιση της καμπίνας όπως ξέρουμε από την 5θέσια Active Tourer και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα πετυχημένο, πρακτικό κι ευχάριστο.

Στην Gran Tourer μάλιστα η συνολική εικόνα είναι ακόμα περισσότερο εστιασμένη στην πρακτικότητα και την οικογένεια. Υπάρχει για παράδειγμα η εφαρμογή myKIDIO για το σύστημα πολυμέσων, η οποία παρέχει στο iPad σας υλικό που κρατάει τα παιδιά απασχολημένα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

Από πλευράς κινητήρων και μηχανικών μερών, η μεταφορά από την Active Tourer είναι αυτούσια και το πακέτο αρχικά θα περιλαμβάνει 5 επιλογές της συνομοταξίας TwinPower Turbo. Στη βενζίνη διαλέγεις μεταξύ του 3κύλινδρου 1.5 των 136 ίππων (218i) ή του 2λιτρου 4κύλινδρου των 192 ίππων (220i). Οι πετρελαιοκίνητες εναλλακτικές είναι ο επίσης 3κύλινδρος 1.500άρης με 116 ίππους (216d) και ο 4κύλινδρος 2λιτρος με 150 (218d) ή 190 (220d) ίππους. Πλην της αυτόματης και τετρακίνητης 220d xDrive όλοι οι άλλοι κινητήρες συνεργάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ εάν θέλεις αυτόματο παίρνεις 8άρι για τα 4κύλινδρα μοτέρ και 6άρι για τα 3κύλινδρα. Η κορυφαία τεχνολογία που χρησιμοποιείται υπόσχεται απόδοση και οικονομία (μέση εργοστασιακή κατανάλωση από 3,9-6,4 lt/100 km) ενώ είναι δεδομένο ότι ο σπορ οδηγικός χαρακτήρας της 2 Active Tourer θα περάσει και στην Gran Tourer.

Όπως και στην 5θέσια έκδοση, πλέον της βασικής θα υπάρχουν και οι εκδόσεις Advantage, Sport και Luxury, καθώς επίσης και το πακέτο M Sport, με τις σπορ πινελιές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...