Κι άλλα Ford με την τετρακίνηση του RS

Η εξελιγμένη τετρακίνηση που είδαμε στο νέο Focus RS θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας

  • -
  • -

Η χρήση του πρωτοποριακού συστήματος τετρακίνησης Performance All Wheel Drive που είδαμε πρόσφατα στο Focus RS, θα επεκταθεί και σε άλλα Ford, δήλωσε ο επικεφαλής του μηχανολογικού τομέα της Ford RS, Tyrone Johnson. «Το δυσκολότερο μέρος αυτού του εγχειρήματος ήταν να εξελίξουμε το σύστημα. Και το κάναμε. Τώρα, αυτό που μένει είναι να βρούμε κι άλλους τρόπους για να το εκμεταλλευτούμε».

Η λειτουργία του συστήματος βασίζεται σε δύο σετ ηλεκτρονικά ελεγχόμενων συμπλεκτών. Το ένα μοιράζει τη ροπή στους εμπρός και τους πίσω τροχούς και το άλλο σε κάθε έναν από τους πίσω ξεχωριστά, σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 100%. Προκειμένου η μοιρασιά να γίνεται με το βέλτιστο τρόπο, συλλέγονται και αναλύονται πληροφορίες από το δρόμο 100 φορές το δευτερόλεπτο, γι’ αυτό και θεωρητικά το Dynamic Torque Vectoring εξαλείφει την υποστροφή στις γρήγορες στροφές.

Επίσης, έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι για το μεσοπρόθεσμο μέλλον το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο θα είναι η μόνη επιλογή στο RS, αφού οι κάτοχοι τέτοιων αυτοκινήτων το προτιμούν. Εάν κι εφόσον στο μέλλον αυτό το δεδομένο αλλάξει, τότε οι πελάτες θα πάρουν αυτό που θέλουν.

Πηγή: www.autocar.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...