Νέο Ford Focus RS με 350 PS

Παρουσιάστηκε επίσημα το νέο Ford Focus RS, το οποίο εξοπλίζεται με σύστημα 4κίνησης και αποδίδει 350 ίππους.

  • -
  • -

Μετά τις πρώτες διαρροές πληροφοριών και φωτογραφιών, η Ford αποκάλυψε το δυνατό μικρομεσαίο μοντέλο της σε μπλε-ηλεκτρίκ απόχρωση (Liquid Blue), ίδια ακριβώς με του Ford GT, ενώ φοράει ένα πολύ επιθετικό bodykit. Στο αγριεμένο «κουστούμι» περιλαμβάνονται οι τεράστιοι εμπρός αεραγωγοί και η πίσω αεροτομή. Το αισθητικό σύνολο ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου και τον διαχύτη στο πίσω τμήμα, ο οποίος φιλοξενεί δύο μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης. Φυσικά, οι μηχανικοί της Ford έχουν εξοπλίσει το δυνατό μοντέλο με σπορ αναρτήσεις και το μικρομεσαίο hot hatch φαίνεται αισθητά πιο χαμηλωμένο σε σχέση με την απλή έκδοση.

Ας περάσουμε στο… ζουμί της υπόθεσης. Το νέο Ford Focus RS εφοδιάζεται με τον 2,3 lt EcoBoost κινητήρα, τον οποίο και μοιράζονται με την Mustang. Η ιπποδύναμη του φτάνει τους 350 ίππους, ενώ τη διαδικασία του 0-100 μπορεί να την ολοκληρώσει σε 4,5 sec. Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ωστόσο δεν έχουμε επίσημη τιμή της ροπής. Μία μεγάλη αλλαγή στην οικογένεια του RS αποτελεί το νέο σύστημα 4κίνησης, το οποίο καταφέρνει να κατανέμει την ροπή έως και 70% στον πίσω άξονα. Επίσης, το Focsus RS πατάει επάνω σε μία 4άδα 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου και ο διαστάσεις του ελαστικού είναι 235/35/R19.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, το Ford Focus RS υιοθετεί τα αγωνιστικά Recaro καθίσματα και –προφανώς- υπάρχουν οι έξτρα λεπτομέρειες που υπογράφουν την ταυτότητά του. Στο ταμπλό δεσπόζει η 8 ιντσών οθόνη με συνδεσιμότητα μέσω του συστήματος SYNC. Το infotainment συνεργάζεται με την κάμερα οπισθοπορείας, ενώ συνδέεται 10 ηχεία. Ακόμα, το flat-bottomed τιμόνι είναι ντυμμένο με δέρμα και ο οδηγός πληροφορείται άμεσα για την πίεση της τουρμπίνας, τη θερμοκρασία και την πίεση λαδιού του αυτοκινήτου μέσω των οργάνων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...