Ανανέωση για το Citroen DS4

Νέοι κινητήρες και αναβάθμιση του εξοπλισμού είναι αρκετά για να φρεσκάρουν το DS4

  • -
  • -

Μετά από σχεδόν 4 χρόνια στην αγορά, η Citroen αποφάσισε να αναβαθμίσει ελαφρώς το πολύ ιδιαίτερο, είναι η αλήθεια, DS4. Τρεις νέοι κινητήρες θα συμπληρώσουν μέσα στο επόμενο τετράμηνο τον 1.200άρη PureTech 130 και τον BlueHDi 120 που λανσαρίστηκαν τον Νοέμβριο κι έτσι συνθέτουν μια γκάμα που πληροί την προδιαγραφή Euro6.

Από τους τρεις νέους κινητήρες ο ένας είναι βενζίνης και οι δύο πετρελαίου. Ο πρώτος είναι 1.600άρης τούρμπο (THP) με άμεσο ψεκασμό, που αποδίδει 165 ίππους και συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο 6άρι κιβώτιο. Το κέρδος των 5 ίππων σε σχέση με τον προηγούμενο κινητήρα συνδυάζεται με 29% μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές CO2 κάτω από 130 g/km.

Από τους δύο πετρελαιοκινητήρες ο «μικρός» ονομάζεται BlueHDi 150. Συνεργάζεται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, ενώ σε σχέση με εκείνον που αντικατέστησε είναι κατά 25 ίππους πιο δυνατός και με 50 Nm παραπάνω ροπή. Παράλληλα έχει σημειωθεί μείωση 20% στην εκπομπή ρύπων και μέση κατανάλωση 3,9 lt/100 km. Η πιο ισχυρή έκδοση τέλος, είναι η BlueHDi 180 που σε συνδυασμό με εξαιρετική οικονομία προσφέρει πραγματικά δυνατές επιδόσεις. Οι 180 ίπποι και τα 400 Nm ροπής σύμφωνα με την εταιρεία χρειάζονται μόλις 4,3 lt/100 km.

Στην καμπίνα, το ανανεωμένο DS4 εξακολουθεί να δίνει μεγάλη σημασία στην τεχνολογία. Τα νέα στοιχεία που υπάρχουν πια είναι το σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί καθώς επίσης και ένα σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με 7ιντση οθόνη αφής που αναβαθμίζει και την ευχρηστία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...