Από €10.990 το ανανεωμένο Kia Rio

Με βελτιώσεις στους πετρελαιοκινητήρες και τη σχεδίαση, το φρεσκαρισμένο σουπερμίνι της Kia ξεκινάει την πορεία του στην αγορά

  • -
  • -

Οι κυριότερες διαφορές του ανανεωμένου μοντέλου έχουν να κάνουν με τους κινητήρες, την εξωτερική εμφάνιση, τα υλικά του εσωτερικού και τις διαθέσιμες εκδόσεις.

Εξωτερικά το ανανεωμένο Rio έχει νέο εμπρός προφυλακτήρα με σπορ μάσκα, νέους προβολείς ομίχλης και απομίμηση πλευρικών αεραγωγών. Νέος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας, εμπνευσμένος από το pro_cee’d, που κάνει το αυτοκίνητο να φαίνεται πιο χαμηλό και πιο φαρδύ.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα διακοσμητικά πλαίσια στους αεραγωγούς και γύρω από το ηχοσύστημα, ενώ η κεντρική κονσόλα διαθέτει γυαλιστερό μαύρο πλαστικό Piano Black.

Οι κινητήρες έχουν υποστεί σημαντικές βελτιώσεις και πληρούν τις προδιαγραφές Euro6, ενώ ο 1.400άρης βενζίνης δεν εισάγεται πια. O 1.1 Diesel έχει πλέον αυξημένη ροπή στα 180 Nm (από 170) και επιτυγχάνει εκπομπές 99 gr CO2/km, χωρίς την χρήση του συστήματος stop/start. Σημαντικά έχει μειωθεί και το επίπεδο θορύβου που παράγει. Βελτιωμένη είναι και η διαδικασία αναγέννησης του φίλτρου μικροσωματιδίων DPF, ενώ το σύστημα τροφοδοσίας είναι νέο με δύο νέες ξεχωριστές αντλίες πετρελαίου.

Τις ίδιες βελτιώσεις έχει και ο κινητήρας 1.4 Diesel, που αποδίδει πλέον την κορυφαία ροπή στην κατηγορία, στα 240 Nm (από 220). Η απόδοσή της γίνεται σε χαμηλές στροφές μεταξύ 1.500 2.750 rpm, κάνοντας διαφορά στην ελαστικότητα και εκμηδενίζοντας την υστέρηση στην απόκριση.

Οι επιδόσεις είναι ελαφρώς βελτιωμένες: Για το 1.1 τα 0-100 km/h διαρκούν πλέον 13,9 sec αντί για 14,2, τα 60-100 km/h σε 8,7 sec αντί για 9,1 και τα 80-120 km/h σε 13,1 sec αντί για 13,9.

Το ανανεωμένο Rio διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού με τον κινητήρα βενζίνης (Inmotion & Upgrade) και σε τρία με  τους κινητήρες πετρελαίου (Inmotion, Upgrade & Advance). Ο βασικός εξοπλισμός προσφέρει 6 αερόσακους, ESP, HAC, TPMS, ΑC, RCD & MP3 με θύρες USB & AUX καθώς επίσης και όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις (ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι & θερμαινόμενοι καθρέπτες). Οι εκδόσεις Upgrade εμπλουτίζονται με δερμάτινο τιμόνι & λεβιέ ταχυτήτων, ζάντες αλουμινίου 15”, LED φώτα ημέρας, Bluetooth με δυνατότητα streaming, προβολείς ομίχλης και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα.

Οι Advance έχουν επιπλέον σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 7”,κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, ιονιστή, αισθητήρας βροχής & υγρασίας, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες με ενσωματωμένα LED φλας, αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων.

Η τιμή του Rio 1.2 Inmotion είναι €10.990 με απόσυρση ενώ όλα τα ανανεωμένα Rio, όπως και όλα τα υπόλοιπα Kia, διαθέτουν τη μοναδική και μεταβιβάσιμη 7ετή πλήρη εργοστασιακή εγγύηση της εταιρίας.


ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ:

Βολτάρουμε στη νυχτερινή Αθήνα με το...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...