Audi: Έφτασε ο «αυτόματος πιλότος»

Ο επικεφαλής του τεχνολογικού τομέα της Audi, δηλώνει ότι η οδήγηση χωρίς καμία βοήθεια από το ανθρώπινο στοιχεία έρχεται όλο και πιο κοντά

  • -
  • -

Σύμφωνα με τον Ulrich Hackenberg, μέλος του Δ.Σ. της Audi, μέσα στον επόμενο χρόνο θα υπάρξει μεγάλη εξέλιξη στο κομμάτι των αυτόνομων αυτοκινήτων, όπως έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε όσα οδηγούν μόνα τους.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι εάν το ζητούμενο είναι ένα αυτοκίνητο που δε θα απαιτεί ποτέ τη βοήθεια του οδηγού, τότε έχουμε έναν 10ετή ορίζοντα ως τη μαζική παραγωγή. Εάν όμως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που οδηγείται με «αυτόματο πιλότο» και ζητάει τη συμβολή του οδηγού όταν τη χρειάζεται, τότε η απαιτούμενη τεχνολογία είναι ήδη διαθέσιμη.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι ένα A7 Sportback έκανε μόνο του σχεδόν 900 km από την California ως το Las Vegas με κανονικούς χάρτες στο GPS του, ενώ ένα RS7 με χάρτες υψηλής ανάλυσης κινήθηκε σε οριακό ρυθμό στο «μικρό» Nurburgring. Μέχρι το τέλος του 2016, η Audi θα παρουσιάσει για το νέο A8 έναν «αυτόματο πιλότο» που θα οδηγεί χωρίς βοήθεια το αυτοκίνητο σε κύριες οδικές αρτηρίες και με ταχύτητα μέχρι 60 km/h. Από εκεί και πέρα το λογισμικό του συστήματος θα συνεχίσει θα εξελίσσεται, ώστε να διευρυνθεί το πεδίο δράσης του.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο «κόλλημα» που πρέπει να ξεπεραστεί είναι η ισχύουσα νομοθεσία που όπως είναι λογικό, δε μπορεί να προβλέψει όλες τις συνθήκες που μπορεί να προκύψουν. Η εξέλιξη αυτού του θέματος είναι που τελικά θα καθορίσει την επόμενη μέρα για τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...