Mercedes-Benz C350 PLUG-IN HYBRID: Το αύριο

Το δεύτερο PLUG-IN HYBRID από τη Mercedes-Benz είναι ένας εντυπωσιακός συνδυασμός απόδοσης, δυναμισμού και άνεσης

  • -
  • -

Για το δεύτερο PLUG-IN HYBRID μοντέλο τη -μετά την S-Class- η Mercedes-Benz επιστράτευσε το αμάξωμα της νέας C-Class. Η θεωρία λέει ότι μπορεί να καλύψει έως και 31 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ισχύ, κάτι που ρίχνει κατακόρυφα τόσο το κόστος της αστικής καθημερινής μετακίνησης όσο και τους εκπεμπόμενους ρύπους. Για την συνδυαστική ισχύ των 279 ίππων και των 600 Nm ροπής, συνεργάζονται ένας 2λιτρος τούρμπο κινητήρας εσωτερικής καύσης με άμεσο ψεκασμό και 211 ίππους με έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων και 340 Nm ροπή. Η Mercedes-Benz ανακοινώνει μέση κατανάλωση μόλις 2,1 lt/100 km και εκπομπές CO2 στα 48 g/km (49 για την Estate). Ταυτόχρονα όμως η C350 PLUG-IN HYBRID είναι ικανή για επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 5,9 sec και 250 km/h τελικής (για τη σεντάν). H μετάδοση της κίνησης γίνεται στους πίσω τροχούς. Χρησιμοποιείται το 7άρι αυτόματο κιβωτιο 7G-TRONIC Plus, στο οποίο όμως έχει προσαρμοστεί ένας συμπλέκτης μεταξύ του θερμικού και του ηλεκτρικού μοτέρ. Η δουλειά του είναι να απεμπλέκει το πρώτο στην πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

Σύμφωνα με στελέχη της Mercedes-Benz η τεχνολογία PLUG-IN HYBRID είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί για το εγγύς μέλλον γι’ αυτό και μέχρι το 2017 θα λανσαριστούν άλλα 10 μοντέλα τέτοιας τεχνολογίας . Το βασικό υπέρ τους είναι ότι συνδυάζουν την οικονομία με τις επιδόσεις, αφού το ηλεκτρικό μοτέρ μπορεί να υποστηρίζει ή και να υποκαταστήσει το θερμικό όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον, εκμεταλλεύεται κι ένα σημαντικό μέρος από την ενέργεια που εκλύεται κατά το φρενάρισμα.

Ο ηλεκτροκινητήρας της C350 PLUG-IN HYBRID είναι υγρόψυκτος και ζυγίζει κοντά στα 100 κιλά. Βρίσκεται τοποθετημένος σε ένα χαλύβδινο «κουτί» σχεδόν ανάμεσα από τους πίσω τροχούς, ώστε να συμβάλλει στη σωστή κατανομή του βάρους, να μην αλλοιώνει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο ή τις δοκιμές πρόσκρουσης και να μην τρώει χώρο από το πορτμπαγκάζ. Το τελευταίο χωράει 335 λίτρα στη σεντάν και 350 στη στέισον έκδοση.

Η μπαταρία που τροφοδοτεί το ηλεκτρομοτέρ έχει χωρητικότητα 6,2 KWh και χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να φορτιστεί από μια οικιακή πρίζα. Στα κοινόχρηστα σημεία φόρτισης που υπάρχουν ακόμα και στη χώρα μας, ο χρόνος πέφτει γύρω στη 1 ώρα και 45 λεπτά.

Για όσους ενδιαφέρονται, η C350 PLUG-IN HYBRID θα είναι στις εκθέσεις από το Μάρτιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...