Κίνα: Ο γίγαντας φρενάρει

Ο ρυθμός ανάπτυξης στην οικονομία της Κίνας πέφτει, συμπαρασύροντας την αγορά του αυτοκινήτου

  • -
  • -

Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, που δείχνουν επιβραδυνόμενη την ανάπτυξη της Κινέζικης οικονομίας, φαίνεται να συμπαρασύρουν και την ξέφρενη μέχρι πρότινος πορεία της αγοράς αυτοκινήτου. Αυτό είναι κάτι που εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά εξαρχής θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο αυτοκινητικό επιχειρείν της Κίνας, όπως ακριβώς δηλαδή έγινε και στη χώρα μας.

Το θέμα γίνεται πιο σύνθετο εάν αναλογιστεί κανείς το πόσο πολύ εξαπλώθηκε το δίκτυο πωλήσεων τα τελευταία χρόνια αλλά και τους συνεχώς αυξανόμενους περιορισμούς για την κατοχή και τη χρήση αυτοκινήτου στις μεγάλες πόλεις. Ο παραπάνω συνδυασμός έχει ξεκινήσει να πιέζει τα κέρδη των ντίλερ, γι’ αυτό κι πολλοί εξ’ αυτών έχουν αρχίσει να αφήνουν τις επιχειρήσεις τους.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου της Κίνας ζήτησε από τις μητρικές εταιρείες αφενός μια συνεπή οικονομική ενίσχυση, αφετέρου τη θέσπιση ρεαλιστικών στόχων για τις πωλήσεις. Η Volkswagen ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μια τέτοια προστασία των ντίλερ, έχοντας ήδη ανακοινώσει επίσημα ότι προέβη στις απαραίτητες συμφωνίες μαζί τους.

Το να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες είναι ουσιαστικά μονόδρομος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...