AUTOBEST 2015 το νέο Opel Corsa

Μπροστά από τα Hyundai i20, Skoda Fabia και Citroen C4 Cactus

  • -
  • -

Το νέο Opel Corsa κατέκτησε το βραβείο AUTOBEST 2015. Στον τελικό του θεσμού που έγινε στη Βελιγράδι (Σερβία), το Corsa 5ης γενιάς επικράτησε με συνολικά με 994 βαθμούς αφήνοντας πίσω του τα επίσης νέα Hyundai i20 (906 βαθμοί), Skoda Fabia (871 βαθμοί) και Citroen C4 Cactus (830 βαθμοί). Έτσι, έγινε το πρώτο μοντέλο στην ιστορία του AUTOBEST που κερδίζει την περίοπτη διάκριση για συνεχόμενες γενιές.

Η κριτική επιτροπή του AUTOBEST αποτελείται από συντάκτες αυτοκινήτου από 15 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και εκτός από το ίδιο το αυτοκίνητο, εξετάζει διεξοδικά το κόστος συντήρησης, τη διανομή ανταλλακτικών και τη γκάμα υπηρεσιών του Δικτύου Διανομέων. Στο τέλος, το βραβείο απονέμεται στο αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει την πιο συμφέρουσα αγορά για έναν τυπικό, μέσο πελάτη .

Το Corsa είναι από τα σημαντικότερα μοντέλα της Opel με αναλογία περίπου ένα τέταρτο επί των πωλήσεων της μάρκας. Στα 32 χρόνια από τότε που η πρώτη γενιά Corsa λανσαρίστηκε, έχουν πουληθεί πάνω από 12,4 εκατομμύρια αντίτυπα. Μόνο η τέταρτη γενιά, το Corsa D, πούλησε περίπου τρία εκατομμύρια οχήματα μεταξύ 2006 και 2014 και κέρδισε το βραβείο AUTOBEST το 2007. Το νέο Corsa είναι επίσης ακρογωνιαίος λίθος της συνεχιζόμενες προϊοντικής επέλασης της Opel, η οποία μέχρι το 2018 θα λανσάρει 27 νέα αυτοκίνητα και 17 νέους κινητήρες. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...