Nέo επιβατικό Fiat Doblo

Μετά την ανανέωση του δημοφιλούς επαγγελματικού van ήρθε όπως ήταν αναμενόμενο και η σειρά για μια επιβατική έκδοση του Fiat Doblo.

  • -
  • -
Mε το επαγγελματικό Doblo να βρίσκεται ήδη στην 4η γενιά του, έχοντας σημειώσει σημαντική εμπορική επιτυχία στις αγορές της Ευρώπης, η επιβατική εκδοχή του όπως κάθε φορά έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα. Απευθυνόμενο σε ένα κοινό που βάζει πάνω απ' όλα την πρακτικότητα, η εν λόγω έκδοση εστιάζει κυρίως στους μεγάλους χώρους και τις πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου. 
Η νέα γενιά, ακολουθώντας όπως είναι φυσικό τις αλλαγές που υπάρχουν στην επαγγελματική έκδοση, είναι πολύ πιο μοντέρνα, με την εντυπωσιακή μάσκα και την σχεδίαση στο πίσω μέρος να είναι αυτές που δίνουν έναν σύγχρονο -και δη επιβατικό- αισθητικό στίγμα. Τα μεγάλα παράθυρα, οι πλευρικές πόρτες που ανοίγουν συρταρωτά, το μεγάλο άνοιγμα του πορτ-μπαγκάζ είναι στοιχεία που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον πρακτικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. 
Οι αλλαγές στο εσωτερικό είναι και αυτές εξίσου μεγάλες σε σχέση με το παρελθόν, με νέα σχεδίαση στο ταμπλό, πολύ καλύτερης ποιότητας υλικά, αλλά και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό από τον οποίο ξεχωρίζει το σύστημα multimedia UConnect 5 που διαθέτει οθόνη αφής 5 ιντσών. Στις ιδιαίτερες δυνατότητες του μοντέλου θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες, είναι διαθέσιμο σε δύο μεταξόνια και δύο ύψη οροφής, ενώ διατίθεται και σε τρία επίπεδα εξοπλισμού: Pop, Easy και Lounge. 
Το αυτοκίνητο θα διατίθεται με μία σειρά από τους ήδη γνωστούς κινητήρες της εταιρίας, με αφετηρία των 1.400άρη των 95 ίππων. Πιο πάνω βρίσκεται ο 1.4 T-Jet των 120 ίππων (με δυνατότητα επιλογής και ως bi-fuel), ενώ στους πετρελαιοκινητήρες θα υπάρχει ο 1,6 Multijet (με 90 ή 105 ίππους) και ο δίλιτρος Multijet με τους 135 ίππους.
Το καινούργιο επιβατικό Doblo θα κατασκευάζεται στην Τουρκία (στο εργοστάσιο της Tofas) και θα πωλείται σε ένα αγοραστικό κοινό που θα καλύπτει 29 χώρες στον κόσμο. Οι παραγγελίες ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα ενώ η διάθεσή του στην αγορά θα ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...