Απόσυρση ΙΧ: Παράταση μέχρι τέλος του 2015

  • -
  • -

Την παράταση του μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων και το 2015 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη. Θυμίζουμε πως το κίνητρο της απόσυρσης προσφέρει απαλλαγή 50% έως 100% από το τέλος ταξινόμησης του καινούργιου αυτοκινήτου, αναλόγως τον κυβισμό του. Το μέτρο θα ισχύσει για παλαιά αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2015 και για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2001.

Φαίνεται πως το μέτρο της απόσυρσης απέφερε στο Δημόσιο σημαντικά φορολογικά έσοδα, ενώ συνέβαλε και στην συγκράτηση της κατρακύλας που βίωσε η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα έχουν αποσυρθεί περίπου 52.400 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 41.850 αντικαταστάθηκαν με καινούργια.

Θυμίζουμε πως στο gocar μπορείτε να δείτε την τιμή με απόσυρση μαζί με 140 στοιχεία τεχνικών χαρακτηριστικών και εξοπλισμού, φωτογραφίες και video για κάθε καινούργιο μοντέλο ξεχωριστά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τη μάρκα, το μοντέλο και την έκδοση που σας ενδιαφέρει στην ενότητα “καινούργια μοντέλα”.



 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ

Απόσυρση: Διαδικασία βήμα βήμα

Πού αποσύρω το παλιό μου αυτοκίνητο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...