Η LADA κέρδισε στο WTCC

Νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA για τον Rob Huff με Lada Granta

  • -
  • -

Ανεπανάληπτες στιγμές ζει η ομάδα της LADA Sport, η οποία κέρδισε την παρθενική της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC), στο Goldenport Park Circuit του Πεκίνου, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014. Ο Rob Huff οδήγησε τον αγώνα από την αρχή ως την καρό σημαία πραγματοποιώντας μια μοναδική εμφάνιση με το Lada Granta. Να σημειώσουμε εδώ πως αυτός ήταν μόλις ο 3ος αγώνας που έχασαν τα Citroen C-Elysee φέτος!

Ήταν σαφές από τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές ότι το κοντό μεταξόνιο του Granta ταίριαζε στη πίστα του Πεκίνου. Στον πρώτο αγώνα ο Huff τερμάτισε 8ος, αποτέλεσμα που τον έφερε στην pole position του δεύτερου αγώνα. Κάνοντας μια υπέροχη εκκίνηση, ο Βρετανός έμεινε μπροστά από τον Coronel με το ROAL Motorsport Chevrolet Cruze στην πρώτη στροφή εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του, ανοίγοντας διαφορά 3,2 sec από τον δεύτερο Coronel, ο οποίος ήταν απασχολημένος με το να αμύνεται του Sebastien Loeb. Ο άλλος οδηγός της LADA Sport, James Thompson ήταν 6ος εξασφαλίζοντας πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα.

Στη βαθμολογία του WTCC 2014 προηγείται ο Jose Maria Lopez (Citroen - 339 βαθμοί) ακολουθούμενος από τους Yvan Muller (Citroen - 273 β.) και Sebastien Loeb (Citroen - 238 β.), ενώ στους κατασκευαστές η Citroen (769 βαθμοί) προηγείται των Honda (499 β.) και Lada (305 β.).

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...