Νέοι κινητήρες σε BMW 518d και 520d

Νέα γενιά τετρακύλινδρων diesel

  • -
  • -

Οι BMW  5 Sedan & Touring αποκτούν μια νέα γενιά τετρακύλινδρων diesel με περισσότερη ισχύ και μεγαλύτερη οικονομία.Τα νέα βασικά μοντέλα diesel – BMW 518d Sedan και BMW 518d Touring – αποδίδουν τώρα ισχύ 150 ίππων και μέγιστη ροπή 360 Nm. Η έκδοση των 190 ίππων του νέου τετρακύλινδρου συνόλου προσφέρει μέγιστη ροπή 400Nm, αυξημένη κατά 20 Nm. Η νέα κινητήρια μονάδα τοποθετείται στις 520d Sedan και 520d Touring καθώς και στα τετρακίνητα 520d xDrive Sedan και 520d xDrive Touring. Το επίσης ανανεωμένο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διατίθεται για τα πισωκίνητα μοντέλα (RWD) προαιρετικά, αντί του στάνταρ 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ περιλαμβάνεται στάνταρ στα AWD μοντέλα.

Οι νέοι δίλιτροι τεχνολογίας TwinPower Turbo αυξάνουν της ισχύ των νέων BMW 518d και BMW 520d κατά 7,0 ίππους στην κάθε μία. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 στον μικτό κύκλο έχουν μειωθεί κατά 0,4 lit/100 km και 10 gr /km αντίστοιχα. Έτσι η νέα BMW 520d Sedan τώρα αποδίδει 190 ίππους με μέση κατανάλωση 4,7–4,3 lit / 100 km και εκπομπές CO2 114–124 g/km. Με το προαιρετικό 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic, οι τιμές αυτές βελτιώνονται επιπλέον στα 4,5 –4,1 l/100 km και οι εκπομπές CO2 109–119 g/km, ανάλογα με τον τύπο του ελαστικού.

 

Τεχνολογία κινητήρων

Τα αναβαθμισμένα μοτέρ διαθέτουν αλουμινένιο θάλαμο με θερμικά συγκολλημένα χιτώνια κυλίνδρων (για μείωση εσωτερικών τριβών) και ενσωματωμένους αντικραδασμικούς άξονες, υπερσυμπιεστές με μεταβλητή γεωμετρία εισαγωγής για βελτιστοποιημένη απόδοση και περαιτέρω εξελιγμένα συστήματα άμεσου ψεκασμού common rail. Η πρόσθετη ισχύς, η ταχύτερη απόκριση και ο υψηλόστροφος χαρακτήρας συνδυάζονται με τη βελτιωμένη οικονομία και μία μείωση βάρους περίπου δύο κιλών συγκριτικά με τους απερχόμενους κινητήρες.

Η αποτελεσματικότητα των υπερσυμπιεστών έχει αυξηθεί με ένα νέο κυλινδρικό ρουλεμάν και το εξελιγμένο σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων . Οι νέοι εναλλάκτες θερμότητας καυσαερίων είναι πιο συμπαγείς και έχουν βελτιστοποιημένη απόδοση ψύξης, που μεταφράζεται σε αποτελεσματική μείωση των μέγιστων θερμοκρασιών καύσης.  Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι η βαλβίδα παράκαμψης που λειτουργεί με υποπίεση και μεταξύ άλλων, επιτρέπει την παροχή υψηλότερης αναλογίας καυσαερίων που δεν έχουν ψυχθεί στο κινητήρα στη φάση της προθέρμανσης.

 Τα νέα ηλεκτρομαγνητικά μπεκ του συστήματος άμεσου ψεκασμού common rail διασφαλίζουν ότι ο κινητήρας χρησιμοποιεί ακόμα πιο ακριβείς ποσότητες καυσίμου, ενώ με πίεση ψεκασμού μέχρι 2.000 bar δημιουργούν τις προϋποθέσεις για εξαιρετικά οικονομική και ταυτόχρονα καθαρή καύση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...