Τα επόμενα BMW X1, 5 Series και 7 Series θα έχουν ηλεκτρική έκδοση

Το πλάνο της BMW με ορίζοντα το 2030

  • -
  • -

Σε ιδιαίτερα προηγμένο στάδιο έχει προχωρήσει η ενορχήστρωση της στρατηγικής, με ορίζοντα το 2030, της BMW, η οποία έχει ως αδιαπραγμάτευτο στόχο τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η μάρκα από το Μόναχο διευρύνει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, με τελευταίους «παίχτες» τα επόμενα 7 Series, Χ1 και 5 Series.

Όπως γνωστοποίησε η BMW, τόσο η ναυαρχίδα της όσο και τα προαναφερθέντα δημοφιλή μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε τέσσερις διαφορετικές κινητήριες εκδόσεις οι οποίες αφορούν μοτέρ diesel ή βενζίνης με την τεχνολογία των 48-volt, plug-in υβριδικές, καθώς 100% ηλεκτρικές εκδόσεις.

«Δεν προβαίνουμε απλά σε αφηρημένους και αβάσιμους ισχυρισμούς. Έχουμε αναπτύξει ένα λεπτομερές πλάνο διάρκειας δέκα ετών, με ξεκάθαρους ετήσιους στόχους, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2030. Κάθε χρόνο θα αξιολογούμε την εξέλιξή μας και, βάσει των στόχων που έχουμε θέσει θα “μετράμε” τους εαυτούς μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Oliver Zipse.

Μείωση των εκπομπών CO2 ανά όχημα κατά 80%

Έχοντας υλοποιήσει μεγάλα βήματα στον περιορισμό των εκπομπών CO2 για την κατασκευή των οχημάτων της, τα οποία αποτυπώνονται σε μείωση 70% ανά παραγόμενη μονάδα από το 2006 μέχρι σήμερα, η BMW ανεβάζει και άλλο τον πήχη. Αποσκοπεί έως το 2030 να έχει μετριάσει τις εκπομπές ρύπων κατά την κατασκευή των μοντέλων της κατά 80% συγκριτικά με το 2019.

Για να επιτευχθεί ο ανωτέρω μεγαλεπήβολος στόχος, η γερμανική μάρκα θα επενδύσει στην βελτιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητάς της, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιοποίηση. Ήδη, μάλιστα, εφαρμόζει προηγμένες μεθόδους, όπως είναι τα data analytics τα οποία βρίσκουν εφαρμογή στην προσπάθεια της μάρκας να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των εξαρτημάτων του αμαξώματος που καταστρέφονται εύκολα.

«Εκατομμύρια εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα στους δρόμους»

Σε 10 χρόνια από σήμερα, η μάρκα επιθυμεί να «δει» στους δρόμους της υφηλίου περισσότερα από 7 εκατ. εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, το ένα τρίτο εκ των οποίων θα «φορούν» αποκλειστικά ηλεκτρικά μοτέρ. Σύμφωνα με τη BMW η επιτυχής έκβαση του εν λόγω εγχειρήματος θα επιφέρει τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% ανά διανυθέν χιλιόμετρο.

Ανακυκλώσιμα υλικά υψηλής ποιότητας

Μετριασμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ΒΜW θα επέλθει και μέσω της επαναχρησιμοποίησης πολλών από των υλικών της, τα οποία θα περνάνε σε φάση δεύτερου κύκλου ζωής, χωρίς, ωστόσο, να στερούνται ποιότητας. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις επιταγές της ΕΕ, τα οχήματα οφείλουν να είναι ανακυκλώσιμα σε ποσοστό 95%!

Ανακυκλώσιμες, βέβαια, οφείλουν να είναι και οι μπαταρίες υψηλής τάσης (κατά 50%), μιας και χρησιμοποιούν έναν μεγάλο αριθμό ζημιογόνων για το περιβάλλον υλικών. Στο πλαίσιο, αυτό, η μάρκα συμμαχεί με την εταιρεία “Duesnfeld”, εστιάζοντας στην ανάπτυξη μιας μεθόδου για την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στο 96% - συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρολυτών και του γραφίτη.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...