Σιρκουί ΦΙΛΠΑ Τατόι: Τελικά έβρεξε

Θα μπορούσε να ήταν ακόμα μια καλή μέρα αν τα μαύρα σύννεφα τελικά δεν είχαν αντίθετη γνώμη. Τελικά φύγαμε όλοι βρεγμένοι!

  • -
  • -

Το «Τατόι» που φέτος μας… δόθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι ο νέος θεσμός για το κλασικό αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα. Δηλαδή, για να είμαστε πιο σωστοί είναι ένας παλιός θεσμός (σχεδόν όσο και οι αγώνες αυτοκινήτου στη χώρα μας) που αναβιώνει και προσπαθεί να βρει το δρόμο του.

Άρχισε δειλά με κάποια προβλήματα, αλλά μετά την περσινή χρονιά, η οποία ήταν πραγματικά μια από τις πιο καλές στιγμές οργανωτικά και που όλοι το ευχαριστηθήκαμε, φέτος όλοι πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Αλλά… έβρεξε και μάλιστα έβρεξε πολύ με αποτέλεσμα όλα να… παρασυρθούν! Οι αγωνιζόμενοι δεν το ευχαριστήθηκαν, το πρόγραμμα ανατράπηκε και όλοι τα μάζεψαν βρεγμένοι και βιαστικά αποχώρησαν. Αυτή η ατυχία όμως δεν αφαιρεί τίποτα από την όλη προσπάθεια και για την επόμενη χρονιά όλοι υπόσχονται περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες! Ας το ελπίσουμε γιατί εδώ που τα λέμε ένα Πρωτάθλημα Κλασικών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών είναι πρακτικά ότι μας έχει απομείνει!

Ας δούμε όμως πρώτα από όλα τι χάσαμε. Πρώτα από όλα οι θεατές έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, παρά το γεγονός ότι η διαφήμιση της εκδήλωσης ήταν ανύπαρκτη, ενώ και πάλι οι κακόμοιροι θα έπρεπε να μείνουν αποκλεισμένοι από την «εκεί» πλευρά του διαδρόμου και μακριά από την «εδώ» που βρίσκονταν παρατεταγμένα τα αυτοκίνητα. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί, γιατί οι θεατές θέλουν να τα «νοιώσουν» και όχι να τα βλέπουν απλά να περνούν την ευθεία. Οι συμμετοχές πάλι τόσο στους δύο και τέσσερις τροχούς ήταν πολλές (165 για τους τέσσερις και 74 για τους δύο) και καλές. Και πάλι όμως το regularity δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι είναι η αγαπημένη μορφή αγώνα των θεατών, οι οποίοι θέλουν τη δράση που προσφέρει το super classic, το οποίο όμως και αυτό αυτή τη φορά δεν είχε εκκίνηση αγωνιστική (δηλαδή με γραμμή αφετηρίας), αλλά από τα pits, προσομοιάζοντας με ένα γρήγορο regularity, αφού δεν υπήρχε κατάταξη κατά τη διάρκεια της… αθλοπαιδιάς.

Έτσι φτάνουμε στη κρίσιμη ερώτηση: Μπορεί η διαδρομή στο αεροδρόμιο του Τατοίου να στηρίξει ένα πραγματικό αγώνα; Θα λέγαμε πως όχι, αφού με τη μορφή που έχει σήμερα, δηλαδή δύο ευθείες και αχυρόμπαλες για στροφές δεν είναι πίστα! Όμως και η παλιά διαδρομή πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα λειτουργούσε σαν «σιρκουϊ» για λόγους ασφαλείας.

Απαξιώνουμε το ιστορικό Τατόι; Κάθε άλλο, γιατί ο χώρος αυτός με τη βαριά του κληρονομιά (τουλάχιστον για τους παλαιότερους) θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση του Ελληνικού… Goodwood, δηλαδή την ετήσια γιορτή του αυτοκινήτου, με εκθέσεις, happening, μουσική, φαγητό, διαγωνισμούς και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Όσο για τις αγωνιστικές δραστηριότητες, για αυτές υπάρχουν δύο χώροι όπου θα μπορούσαν να τις καλύψουν.

Ας δούμε λοιπόν το 4ο Σιρκουί ΦΙΛΠΑ Τατόι σαν μια ευκαιρία για γιορτή! Και αυτό πραγματικά είναι που λείπει: μια γιορτή για τους δύο και τέσσερις τροχούς!




ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...