Με 7:54.36 το Megane RS 275 έχει το ρεκόρ στο Ring

Συνεχίζεται η κόντρα για ταχύτερο δικίνητο στην Πράσινη Κόλαση

  • -
  • -

Η πίστα του Nurburgring αποτελεί πεδίο διαξιφισμών μεταξύ των κατασκευαστών που έχουν σπορ γονίδια στο DNA τους. Τα τελευταία χρόνια, έχει ξεσπάσει μία κόντρα όπου πρωταγωνιστούν  οι Renault, Seat, Honda, και την Opel, όπου συνηθίζουν να επιδιώκουν υψηλές επιδόσεις στην Πράσινη Κόλαση. Η Seat μόλις τον  Μάρτιο πήρε τα πρωτεία στην κατηγορία των δικίνητων μοντέλων μαζικής παραγωγής με το Seat Leon CupraRenault σήκωσε το γάντι και έβαλε στην πίστα το Megane RS 275 Trophy-R και ο οδηγός της Laurent Hurgon κατέβασε το χρόνο κατά 4 δευτερόλεπτα σημειώνοντας νέο ρεκόρ με χρόνο 7 λεπτά και 54.36 δευτερόλεπτα.

Πριν η Seat καταρρίψει το ρεκόρ, η Renault είχε και πάλι τα πρωτεία στην κατηγορία με το Megane R26.R το 2008 και το Megane 265 Trophy το 2011.
Το Megane RS 275 Trophy-R είναι μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση που θα αφορά 250 μοναδικά αντίτυπα που θα διατεθούν σε 15 χώρες. Η γυμνή εκδοχή του Megane είναι ιδανική για την πίστα καθότι 100 κιλά ελαφρύτερη και ο δίλιτρος turbo αποδίδει 275 ίππους. Στο εσωτερικό έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα και τα μπροστινά είναι της Recaro κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Το πακέτο εργοστασιακής βελτίωσης περιλαμβάνει εξάτμιση από την Akrapovic, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins και ελαστικά Pilor Sport Cup 2 της Michelin που εξελίχθηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο Megane. Τα φρένα είναι της Renault Sport και περιλαμβάνουν δίσκους 350mm διάμετρο και πάχους 28mm με αλουμινένιες δαγκάνες

Για να αναλογιστούμε την επίδοση του Megane RS, η BMW M5 των 560 ίππων γυρίζει στο Ring κατά 1 δευτερόλεπτο ταχύτερα, ενώ το γαλλικό GTI κερδίζει την Porsche Boxster S.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...